MENÜ

Arada fark var

Abone Ol Google News

Haller 2. yarıda oyuna girip Tadic sola geçince Ajax fizik üstünlüğünü topa hükmetmede de çok iyi kullanmaya başladı. Sergen Yalçın önde olmanın avantajıyla geçiş oyunu planladı ama nafile. Klaasen ve özellikle Gravenberch’in oyunu domine edişi. Beklerin onlara katılıp oluşturdukları dinamik hat çok üst düzeye çıktı.

Haberin Devamı

Transferle olmuyor

Özellikle ve yine dikkat çekici olan 19 yaşındaki Gravenberch’in inanılmaz olgunluğu. Bu kadar basit ve etkili bir oyun karakterine bu yaşta ulaşması inanılmaz. Tabii bu tek başına olmuyor. Etrafıyla kurduğu bağ, topu ne zaman ayağından çıkartıp nereyse koşu atacağı, rakibi nasıl karşılayacağı… Bunlar transferle olmuyor. Doğru yetişmekle, bir planın içinde hep birlikte büyümekle oluyor. Onlarla aramızdaki fark bu. Ve bunu kapatmak için başka bir kafa lazım.

İmkansız bir görev

Özetle 2. yarı Beşiktaş için imkansız bir görevdi. Ama Ten Hag’ın ilk yarıdaki denemesinden bir şeyler çıkarmak mümkündü. Larin'i 2 kez net gol pozisyonuna sokacak bir kanat hareketliliği sağlayabildik. Özellikle Rosier ve N'Koudou’nun hızlı oyunları sonuç getirebilirdi. Oyunu genişletme konusunda başarı sağladılar. Ajax yine zaman zaman baskı kurmuştu. Yine kaptıklarını hemen yeniden pozisyona çevirdiler ama stoperler hem Tadic’i kalabalıkla durdurma hem de kanatlara top açmasını engelleme konusunda belli bir başarı gösterdi. Mert’in de başarılı olduğunu söylemeli. Ancak 2. yarıda gerçek fark ortaya çıktı. Beşiktaş organizasyon ve fizik açıdan dayanamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ