MENÜ

Alanya'da başka plan

Abone Ol Google News

Bu oyun düzenini Erol Bulut’un sıkışan oyunundan itibaren önerdiğimi, yazılarımı takip edenler bilecektir. Dolayısıyla bu çok orta sahalı 4-6-0’a hiçbir itirazım yok. Ancak Perotti takıma dönerse bundan vazgeçilebilir. Tabii bu oyunun tam olarak oturduğunu söylemek de mümkün değil. Bu kadar kısa sürede oturabilmesi de... Pas oyunu yüksek tekrar ister.

Haberin Devamı

İstatistikler yüreklendirici

Emre Belözoğlu’nun tercihi doğru, yakışıklı ve cüretkar. Ve doğal olarak sıkıntılar da yaşıyor. Son 5 maçın istatistikleri yüreklendirici. Ancak karşılaşılan rakiplere bakıldığında her şeyi anlattığını söyleyemem. Ne olağanüstü savunmalar ne de Başakşehir dışında topu isteyen takımlardı. O yüzden sonuçlar şimdilik olumlu olsa da abartılı kutlamalar yapmamak lazım. Misal, önümüzdeki Alanya maçı için hocanın aynı oyunu tercih edip etmeyeceğini merak ediyorum. Alanya’dan topu almak hiç kolay bir şey değil ve aslında çok gerekli de değil.

Osayi, düşünülebilir

Erol Bulut’un ilk maç planı gibi salt savunma tercihi olmayacaktır. Topu da iseyecektir. Öte yandan savunmaya mecburen yaslanıldığında bir çıkış planı da lazım. Dolayısıyla bu maç için hem Gustavo’nun oyunda olduğunu hem de Osayi gibi hızlı, baskına yatkın oyuncuların sahada olabileceğini düşünüyorum. İrfan’ın yokluğu da zaten bir değişimi zorunlu kılıyor. Pelkas-Caner ikilisinin de savunma yönünde Alanya’nın çok iyi kullandığı sağ kanadı için yumuşak kalabileceği gerçeği de açık. Başka bir plan gelecektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ