MENÜ

Abdullah hocanın planı tuttu

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’nın Beşiktaş macerası sanırım ufkunu başka anlamda açmış. Karşısında tam, her şeyiyle oturmuş bir takım yoksa zaaflarını değerlendirme konusunda en iyi planları sahaya koyuyor.

Haberin Devamı

Geçen sezonun zirvedeki iki takımının dün hiçbir anlamda geçen sezonki durumlarında olduğunu söylemek mümkün değil. Hatta aslında Trabzonspor’un Başakşehir’e kendisinden daha fazla benzediği de mümkün. Okan Buruk’un takımı hem rotasyon hem de yeni transferleri sahaya sürmesinden kaynaklı olarak taktik hafızasından son derece uzaklaşmıştı.

Buruk’un geçtiğimiz sezon yerleşik planı şampiyonluk yoluna evirdiği dokunuşlarıyla oluşturduğu oyunu aynı şablonlarla, bu bambaşka takıma uygulatma çabası tam bir fiyaskoyla yol açtı. Buruk sanırım bazı oyuncuları olduklarından daha yukarıda görüyor. En azından şu anda o seviyede olmadıkları kesin.

Abdullah Avcı'nın durumu ise bunun tam tersi. Maçı tamamen rakibinin defoları üzerine planlamıştı. Orta sahada uyguladığı hareketli baskı, kapılan topların hemen 3. bölgeye aktarılışı, Berat’ın bu oyunda üstlendiği rolü çok iyi doldurması dikkat çekiciydi. Avcı’nın Beşiktaş macerası sanırım ufkunu başka anlamda açmış. Karşısında tam, her şeyiyle oturmuş bir takım yoksa zaaflarını değerlendirme konusunda en iyi planları sahaya koyuyor.

Haberin Devamı

Kavga gürültüye gelince

Dün Nwakaeme merkezli hücum, hiçbir şekilde takımına defansif zaaf yaratmayan bir yapıydı. Rakibi kalesine kolay yaklaştırmadı. Oyuncuları belki de yapabileceklerinden daha geride ama plana uygun tuttu. Bu planla maçı hak ettiler.

Kavga gürültüye gelince. Bu ülkede o kadar kolay savunma lehine faul çalınıyor ki, karar doğru olsa da çalınmayınca karmaşa çıkıyor.

YORUM YAZ