MENÜ

58'den sonra

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Misal, Topal yerli oyuncular arasında o pozisyonun 1. numarası olabilir ve milli takımın direkt oyuncusudur. Ama Sezer, kendi pozisyonunda belki sıralamada ilk 5’e giremez (şimdilik). Ancak Fenerbahçe makinesinin bu düzen içinde işlemesi, Meireles-Topal ikilisinin birlikte oynamasını kabul etmiyor.

Bir defansif, bir ofansif ikilinin önünde orta özellikli bir santrfor ya da yüzde 70 hücumcu top tutabilen, bir orta saha şart. Her ne kadar Fenerbahçe’nin istediği ayarda henüz olmasa da, Sezer veya Semih yani...

Sezer değişikliği sonrası rakip sahaya çok ağır geçebilen takımın, Gençlerbirliği orta saha direncini kırışı önemli. Akın sürekliliği ve kontrol edilemezliğe ulaştılar. Bunu ligin direkt oynamayı en iyi bilen takımlarından birine karşı yapabilmeleri, önemli.

Fenrebahçe bu oyunuyla ligde, perşembe oynadığı ilk 70 dakika ile de Avrupa’da, geleceği olduğunu gösterdi. Şimdiki hedef; bu oyunu Avrupa seviyesinde oynamak.

-Sow’un olağanüstü bir ilk sayı ratiosuyla geçirdiği sezon, az rastlanır cinsten. Girdiği en geç 2. pozisyonda golü, her seferinde sıradışı vuruşlarla buluyor. Ancak sonrası gelmiyor. Dün rahat bir hat-trick yapabilirdi.

- Hasan Ali, sezon başındaki ‘tedirgin çocuk’ değil. Yükseldi. Eşik atladı. Daha yolu var. Son adamı geçme sonusundaki tedirginliğinden kalanları da atmalı üzerinden.

-Sezer genç değil. 27 yaşında ama hala yüksek potansiyelinde gideceği yerler var. Burak Yılmaz orada duruyor işte...

YORUM YAZ