MENÜ

1959 öncesi için çözümsüzlüğe gidiyoruz

Abone Ol Google News

Büyük camialarda birlik beraberlik kadar doğru muhalefet de gereklidir. Tek sesle doğruyu bulmak zor olur. Ancak bu şekilde görevi devretmek de mümkün olur. Fenerbahçe’de kongrede bu olamadı. Belki bundan sonra bunu sağlamak mümkün olabilir. Öte yandan ben bu konuda çok iyimser değilim. Yıldırım-Koç diyaloğunun yeniden sağlanacağını sanmıyorum. Umarım yanılıyorumdur.

Haberin Devamı

Güçlü zamanda yapılmalıydı

Bu kısmi yakınlaşmaya yol açan 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda herhalde ilk dosyalardan birini Radikal Futbol Dergisi’nde yayınlayan ekipte editördüm. Bugün de fikrim değişmedi. 1959 öncesi şampiyonlukları reddetmek imkansızdır. Karşı çıkanların söylediği gibi bunun hesabını yapmak da kolay değil, biliyorum. Ayrıca zamanında bu işe el atılmadığı için bundan sonra yıldız hesabının değişmesinin de mümkün olacağını düşünmüyorum. Ve yönetimin stratejik olarak doğru zamanda bu başvuruyu yaptığını da söyleyemem. Ne kadar haklı olursanız olun bu tip başvurular en güçlü zamanda yapıldığında sonuç almak daha kolaydır.

Haberin Devamı

Kısa kesip sonucun ne olacağına bakalım:

1-TFF Fenerbahçe’yi haklı görürse Galatasaray bu yıldız sisteminden muhtemelen çıkar.

2-Galatasaray’ı haklı görürse Fenerbahçe ya yıldızlarını kendisi armanın üzerine yerleştirir ya da yıldızları tamamen kaldırır. Bu da orta vadede sistemi yok eder.

3-Galatasaray’ı haklı görüp 57 ve 58’deki Beşiktaş şampiyonluklarını saymamaya karar verirse, bu kez Beşiktaş ve Fenerbahçe sistemden çıkar.

Uzmanlara bırakılmalı ama...

Yani sonuçta bu yıldız işi biter ya da değer kaybeder. Aslında yapılması gereken kararı, gerçek ve tarafsız uzmanların vermesidir ancak ülkede böyle bir Akademi ya da Kürsü yok. Yani yine çözümsüzlüğe gidiyoruz. Şaşırtıcı değil.

YORUM YAZ