MENÜ

90'lı yıllar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da çok net görülen şey, takım formatının, yani Mancini’nin oynatmak istediği sistemin yavaş yavaş oturması. Görev dağılmında fire veren futbolcu sayısı gün geçtikçe azalıyor. Kişisel hatalar asgariye iniyor ve bu olumlu gidişat takım ruhunu o kadar zirveye çıkarıyor ki, Arena’da güle oynaya galibiyet geliyor. Burada önemli olan ise bu oyun stratejisini rakip kim olursa olsun, ister kendi seyircisi önünde ister Anadolu’nun herhangi bir stadında, oyuncuların istikrarı koruyarak pozitif futbol anlayışını sezon bitene dek devam ettirebilmeleri.

Yeni transferler Tello ve Hayroviç’in bu gayretleri devam ederse, Mancini kuşkusuz kadro kurmakta zorlanacak. Ayrıca tribünde bekleyen daha aç Aslan çok.

Galatasaray’ın bu iştahı mutlaka Fenerbahçeliler’i az da olsa heyecanlandıracaktır. Ama herkes bilmeli ki, Sarı-Kırmızılı taraftarın büyük bir bölümü Şampiyonlar Ligi hayali kuruyor, Chelsea maçını bekliyor. Bu nedenle Mancini’nin öğrencileri tabii Süper Ligi boşvermeden asıl büyük hedef olan Şampiyonlar Ligi moduna yavaş yavaş girmelidirler.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki, Galatasaray’ın gol silahları bu hırsla devam ederlerse, sezon sonu bu alanda rekor kırabilirler...

YORUM YAZ