MENÜ

Hepinizi ayakta alkışlıyorum

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karabükspor, 1-0 'ın verdiği skor güveni, ama etkili taraftarıyla kendi sahasında coşan St.Etienne karşısında temkinli maça başladı. Kumbela ve Ahmet İlhan ara toplarla Fransız kalesini zorladıkça ilk maçta da takımını farktan kurtaran Sall devreye girmeyi başardı. Gradel'in çektiği uzaktan şutlar Waterman'ı bunaltırken özellikle defansı ciddi uyarması gözlerden kaçmadı. Ancak Monned-Paquet'in golü hem maçı eşitledi hemde temsilcimizi iyice tedirgin etti. Defansımızda o kadar boş Fransız vardı ki golü atandan başka 3 St.Etienne'li de boş durumdaydı. Sow ve Ahmet'in sağ kanattan bindirmeleri heyecan verdi ama son vuruşumuz yoktu. Bu ataklar bir gol hayallerimizi de arttırdı. Beklemeye başladık. Ama yaptığımız hatalar ve rakibi iyi kontrol edemememiz devrenin 1-0 bitmesine şükür ettirdi bizleri. İlk yarı teksilcimizi oyun ve cesaret açısından beğenmedik. Tüm gol ve tur ümidimiz 2. yarıya kaldı.

Akpala ve Hakan ile takviyeli bir şekilde ikinci yarıya etkili ve çok istekli başladık. Bir gol çok şeydi beklemeye başladık. Arka tarafta tek adamla yakalanmak istemeyen St.Etienne zaman geçtikçe panikledikledi, bizimde gol ümidimiz arttı. Tanju-Akpala bir pozisyonda işi bitirse Fransızlar evinin yolunu tutacaktı ama girmedi şu top.. Takımların birbirine kontrollü bakması ve şuursuz işler yapmaması gol getirmedi ve maçın uzamasına neden oldu, bu da bizi daha da gol için ümitlendirdi. Özellikle Yiğit'in kademesindeki ustaca müdahaleleri müthişti ve maç penaltı atışlarına yaklaştıkça kalbimiz daha fazla atmaya başladı. Son dakikalarda bırakın eti Karabük'ün demirinden duvar örüldü ve St.Etienne ataklarına karşılık verilince maç penaltılara kaldı. Oyun süre ve maç bitti. Şanslar eşitlendi.

Seri penaltı atışları sonrasında işçi kenti Karabük, ülkemizi alnının akıyla başarıyla temsil etti. Ahmet penaltıyı kaçırınca Avrupa bitti ama başlayan olay yürekli bir takımın ve camianın,kısıtlı bütçeyle neler yapabildiğidir. Bir türk insanı olarak elense de Kardemir Karabükspor'u ayakta alkışlıyorum.

YORUM YAZ