Arama

Popüler aramalar

Bursaspor'un forveti kim?

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

İlk yarı Bursaspor neredeyse tek kale oyandı. Özellikle Basser ve Belluschi ile solda Ferhat, Gençlerbirliği kalesine bindirme yaptılar. Gençlerbirliği açıkça maç mantığını daha ilk dakikalarda belli etti: 'Nasıl olsa Bursaspor üzerime gelecek, hızlı topla çıkarım, defansın arkasına topu atarım, bir gol atıp ondan sonra da oyunu tutarım!'

Aslında bu mantık tuttu gibi. Ancak kazandıkları penaltıyı Jimmy Durmaz atamayıca, ibre Bursaspor'a döndü. Yeşil-Beyazlı ekibin forveti kim? Biraz Pinto, birkaç maç denendi, şimdi sıra Sestak'ta. O da deneniyor. Hele Kazım, eyvah! İlk yarının ilk bölümünde bir şut çekti, kesin gol vuruşu bekledik ama top taca çıktı! Allah'tan Brezilyalı Fernandao alındı. Belki Fenerbahçeli Semih Şentürk, belki Gaziantepsporlu Turgut Doğan Şahin'den biri alınacak.Cristoph Daum bir türlü takımının forvetini bulamadı. Bu arayışlar içinde puan kayıpları da olacak. Ama forvet diye sahaya çıkan futbolcular forvet gibi oynamıyor. Mehmet Özdilek'le 3'te 3 yapan Gençlerbirliği tekrardan inişe geçti. 23 Ağustos tarihinden beri gol atamayan bir forvet olan Ermin Zec, onlar için de tam bir facia. Maçın ilk yarısında Bursaspor, daha ataktı, daha göze hoş gelen futbol oynadı ama ilk yarıda gol olmadı.

Devre arasında anlaşılan iki takımın futbolcuları da soyunma odasında fırça yemiş, belliydi. Gençlerbirliği ikinci yarıya daha hızlı başladı. Jimmy'nin üst üste yaptığı vücud calımları ve rakiplerini ekarte etmesi , stancu'nun maç içinde bir ara gözükmesi dikkat çekti. Ama başkent rüzgarı kısa sürdü. Bursaspor maçı dengeledikten sonra gol pozisyonuna daha çok girdi ama yazının başında da dediğim gibi golü atacak forveti yoktu. Taiwo'nun şutunu Petkoviç cizgiden çıkarınca taraftar daha da ümitlendi. Ancak Ferhat'ın soldan, Kazım'ın sağdan getirdiği toplar kaleye isabetli şuta dönüşemedi. Belluchi topu iki kez havaya dikti. Hele 80. dakikada Ferhat'ın getirdiği topa boş kale yerine zoru başarıp topu dışarı atan Sestak takımdaki tüm kredisini bitirdi. Gençlerbirliği maçın dengesini rakibine kaptırdıktan sonra sadece oyun yerine kalesini savundu. Kulusiç hatasız bir maç çıkardı. Daum, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de olduğu zamanlarda kulübeden çıkar ateşli hareketleri görülürdü. Ama bu maçta kulübenin yan tarafına omuzunu dayayıp maçı seyretti. Sonuçta 1 puan da olsa Gençlerbirliği istediğini aldı. Bursaspor ise evinde hala 1 galibiyetle taraftarını üzmeye devam etti.