MENÜ

Vitor Pereira sözünde duruyor

Abone Ol Google News

Vitor Pereira ile geçtiğimiz Ocak ayında Çin’den ayrıldıktan sonra özel bir röportaj yapmış ve bu şansı verdiği tek Türk gazeteci olduğumu o an fark etmiştim. O dönem yaklaşık 1.5 saat telefonda konuştuk. Fenerbahçe ve futbol anlayışı üzerine çok önemli mesajlar verdi. Kanarya’nın başına ikinci kez geçince, ilk etapta dediklerini ne oranda yapabileceğini herkes gibi merak ediyordum. Pereira, - aldığı sonuçlardan bağımsız olarak yazıyorum- şu ana kadar her dediğini yaptı, sözünde de durdu.

Haberin Devamı

Kimse şaşırmasın

Gençlere şans vermesine kimse şaşırmasın. Bana, “Sağlam bir yapı kurmak istiyorsan, iyi Türk oyunculara ve genç yerli isimlere 3-4 yılını vermelisin. Genç futbolcular öğrenmeye açtır ve maçları da kazanmak isterler. Bu takımın içine de çok abartmadan tecrübeli ve sağlam karakterli yabancılar koyarsanız, onlar aynı zamanda öğretici konumda olurlar” demişti. Gençlerin sonuna kadar arkasında duruyor, geleceği de düşünüyor. İşte bakınız; Ferdi, Arda ve Muhammed... Devamı da gelecektir.

Sinerji yarattı

Haberin Devamı

Hoca, daha gelir gelmez ‘takım’ın her şeyin üzerinde olacağını net şekilde vurguladı. Sorun yaratacağını düşündüğü şeyleri, ortadan kaldırdı. Hak edene formayı vereceğini gösterdi. Caner Erkin’i ve Ozan Tufan’ı yeterli görmemesi, Samandıra’da tüm kontrolü eline alması, hem futbolcularına hem de takıma müdahale etmek isteyenlere net bir mesajdı. Szalai, Tisserand ve son olarak Ferdi’ye bakın; hepsi hocayı övüyor, ona teşekkür ediyor. Yönetimi ise sadece sonuçlara değil, takımın disiplinli görüntüsü sebebiyle de çok mutlu.

İşte 3’lünün nedeni

Gelelim çok konuşulan savunmada üçlü oynama mevzusuna... Pereira, imzayı atmadan önce ve sonrasında Fenerbahçe’nin geçen sezonki maçlarını tek tek analiz etti.. Ve hoca savunmada 4’lü oynayınca, bireysel hataların arttığını ve defans arkasına atılan toplar nedeniyle çok fazla gol yenildiğini gördü. Yönetime bunları anlattı ve “Ben 3-4-2-1 oynayacağım” dedi. Buna uymadığını düşündüğü ve kendisinden önce gelen yeni transfer Caulker dahil, istemediklerinin üstünü çizdi. Hoca için önemli olan oynanan oyun ama illa sistem diyorsanız; bu formattan vazgeçmeyecektir.

İşine karışılmıyor

Pereira, imzayı attıktan sonra da dediğim gibi, buraya para için gelmedi. Zaten, ‘Çok şükür’ diyelim, ihtiyacı da muhtemelen yoktur. Çin’de 3 yıl çalışan ve şampiyonluk yaşayan, senelik yaklaşık 5 milyon Euro kazanan bir teknik adamdan bahsediyoruz. Kulüp tercihi yaparken, “Bir kulübün hocaya her zaman gücü vermesi, yanında olması gerek. Sadece iyi bir proje olursa giderim” demişti. Bilic’in olmaması sonrası anlaşma sürecinin 5-6 gün sürmesi, bence istediği garantileri almasından kaynaklıdır ki, belli ki almış... Çünkü kimse işine karışamıyor ve bir hesap verecekse de, direkt Başkan Ali Koç’a veriyor.

YORUM YAZ