MENÜ

Sporda bir nesil yok mu oluyor!

Abone Ol Google News

Sadece Galatasaray’ın Futbol Akademisi’ne değil, Türk Futbolu’nun alt yapısına büyük hizmetleri olan Ahmet Keskinkılıç hayata gözlerini yumdu. Ahmet hoca, özellikle Sarı-Kırmızılılar’da 2000 jenerasyonunun oluşturulmasında; Ozan Kabak ve Yunus Akgün gibi birçok genç oyuncunun bugünlere gelmesinde başrolü oynadı. Onu tanıyanlar; kendisinden övgüyle ve minnetle bahsediyor. Ahmet Hoca demek, alt yapı; alt yapı demek ise bir kulübün, bir ülkenin spordaki geleceği demek.

Haberin Devamı

Durumlar belli değil

Peki, özellikle popüler olduğu için futbolda daha çok kullanılan ‘alt yapı’ tanımının içini dolduran gençlerimiz şu an ne yapıyor? Bundan 1 ay öncesine kadar; Konyaspor, Altınordu ve Bursaspor (kısmen) dışında hiçbir takımımızın alt yapısında virüs sebebiyle idmanlar yapılamıyor, hocalar çalışamıyordu. Ancak U19 Ligi’nin 3. ayda başlayacağı (salgın şartlarına bağlı) duyuruldu. Birçok takım (U19 altı hariç), idmanlara başlamış durumda. Milli Takımlar’da ise A Milli, Ümitler ve U19 kategorileri hariç, salgın nedeniyle futbol yok.

Haberin Devamı

‘Paramız yok’ diyenler

Süper Lig takımları ara transfer döneminde 5 büyük ligi de katarsak; pastanın yüzde 45.5’lik kısmını aldı ve 118 imzayla Avrupa’da rekor kırdı! ‘Paramız yok’ diye feryat edenler, transferde görevlerini başarıyla yaptılar! Peki transfere para bulan kulüpler, en azından bu zor dönemde gençlerini düşünerek, alt yapıya ‘birazcık’ destek olsaydı, şu ortamda mümkün olduğu kadar onlara spor yapabilecekleri bir ortam (Sağlık kurallarına uyarak) sağlasaydı, fena olmaz mıydı?

Belki de soğuyacaklar

Yaklaşık 1 yıldır gençlerimiz futbol oynayamıyor. Birçoğu bilgisayar ve sosyal medya bağımlısı haline çoktan geldi bile... Belki de -umarım en kısa zamanda- her şey düzeldiği zaman bazı gençler, daha önce severek oynadıkları futbol ve benzeri sporlardan soğuyabilir, ‘Ben artık oynamak istemiyorum’ bile diyebilirler. Bir an önce özellikle kulüplerin, bu konuda harekete geçmesi ya da harekete geçirilmesi gerek. Yoksa profesyonel anlamda sporcu olmak isteyenlerin oluşturduğu bir nesli, bu açıdan kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz açık ve net...

YORUM YAZ