MENÜ

Sonunda mutlu son!

Abone Ol Google News

‘Dostluk için futbol’ organizasyonuyla Wanda Metropolitano’daki ilk Şampiyonlar Ligi için yola çıktığımızda, ‘Premier Lig kapışması’ öncesi sokaklarda çoğunlukla Liverpool taraftarları vardı. Stada geldiğimizde bilet arayanlar her yerdeydi. Biletime önce 3 bin Euro sonra da 5 bin Euro teklif eden bile oldu! Hatta bizimle birlikte ekipte yer alan Portekizli bir arkadaşımın biletini kaşla göz arasında elinden alıp kaçtılar. Neyse ki ekipten futbola uzak olan bir kadın, biletini ona verdi. Tribünde harika atmosferi yaratan Liverpool seyircisiydi.

Haberin Devamı

Muhteşem açılışın ardından maç başladı ve daha ne olduğunu anlamadan Liverpool, gol dışında etkisiz kalan Salah’ın penaltısıyla 1-0 öne geçti. Bu gol Tottenham’ın moralini bir hayli bozarken, kupaya aç rakibinde doping etkisi yarattı. Sakatlıktan dönen Harry Kane’e, oyun kurucu/stoper Van Dijk ilk yarıda göz açtırmadı.

İkinci yarıda Tottenham daha istekliydi. Liverpool ise kontrolü elinde tutmak istiyordu. Son anlarda beraberlik için her şeyi yaptılar. 85’te bana göre sahanın en iyisi Son, kale önünde skoru eşitleyemedi ve yaklaşık 2 dakika sonra ikinci yarı oyuna giren Origi golünü attı ve skoru 2-0 yapıp şampiyonluğu getirdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon Devler Ligi’ni finalde, Premier Ligi bu sezon son maçta kaybeden Kırmızılar, Klopp önderliğindeki ilk kupasını kazandı. Tottenham hariç tüm tribünler ise favori gösterilen Liverpool’un zaferini doyasıya yaşadı.

YORUM YAZ