MENÜ

Senegal affetmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Taktik anlamında bir Avrupalı kadar disiplinli oynayan Senegal, ilk yarıda özellikle M’Baye Niang’la Polonya’ya zor anlar yaşattı. Robert Lewandowski’yi çok iyi durduran Senegal savunması, ilk 45‘te yıldız futbolcuya sadece 1 şut (isabetsiz) izni verdi. 37’de Niang’ın başlattığı atakta Mane, Gueye’ye pasını verdi. Onun vuruşunda top önce Pazdan’a, daha sonra da Cionek’e çarpıp, kaleciyi de yanıltarak ağlarla buluştu: 0-1.

Boş kaleye gönderdi

İkinci yarıda Lewa, daha istekli gözüküyordu. 48’de kendi kaptığı topta aldığı faul ve kullandığı serbest vuruşu kaleci güçlükle kurtardı. Ancak ardından O da, ilk yarıdaki moduna geri döndü. 60’ta Krychowiak’ın inanılmaz hatalı geri pasında Senegal’den Niang topa doğru hareketlendi ve öne çıkan kaleci Szczesny’yi geçti ve boş kaleye de topu gönderdi: 0-2. 86’da Krychowiak, bu kez kafayla farkı 1’e indirdi: 1-2. Ancak kalan az sürede bu çabalar yetersiz kaldı ve Senegal istediğini aldı.

Maçın sorusu

Robert Lewandowski’yi gören oldu mu? Polonya’nın yıldızı ilk yarıda hiç yoktu, ikinci yarıdaki frikiği dışında beklentilerin çok altında kaldı.

Maçın starı

Senegal’de Mane’nin ön plana çıkacağı düşünülürken, M’Baye Niang maça damgasını vurdu. İlk golde atağı başlattı, ikincisinde fırsatı gole çevirdi. Polanyalılar, ona bir türlü karşı koyamadı.

Maçın olayı

İlk golde topun iki Polonyalı futbolcuya çarpıp ağlara gitmesi, ikinci gol öncesi de Krychowiak’ın anlamsız bir şekilde orta sahadan topu kendi kalesine doğru fırlatması.

Kısa mesaj

Turnuvanın geneline baktığımızda şu ana kadar ‘Bu maç süperdi’ diyebileceğimiz komple bir 90 dakika henüz izleyemedik. Muhtemelen asıl Dünya Kupası heyecanı için biraz daha zamana ihtiyaç var!

YORUM YAZ