MENÜ

Şaşırtan kupa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rusya’daki turnuvada ikinci tur maçları da tamamlandı. Bu sürece gelene kadar birçok dikkat çekici olay yaşandı. İlk olarak daha turnuva başlamadan İspanyollar hocasını kovdu Almanya, son şampiyon unvanıyla geldiği kupada grup sonuncusu oldu. 19’luk Klyian Mbappe yıldızlaşırken, Messi ve Ronaldo çeyrek finali göremedi. VAR destekli kararlar ise çok konuşuldu.

İspanya’da hoca krizi

Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nda şampiyon olan İspanya’da ortalık, turnuvanın başlamasına sadece 1 gün kala karıştı. İspanya Futbol Federasyonu, kupanın ardından Real Madrid’in yeni hocası olacağı açıklanan Milli Takım Teknik Direktörü Julen Lopetegui’nin görevine, Portekiz maçı öncesi son verdi. Onun yerine ise Sportif Direktör pozisyonundaki Fernando Hierro getirildi. Zar zor gruptan çıkan Boğalar, ikinci turda ev sahibi Rusya’ya penaltı atışlarında elendi.

Aynı günde veda ettiler

Herkes kupa öncesi Ronaldo ve Messi’nin neler yapacağını merak ediyordu. Ronaldo, kupaya harika başladı ve İspanya maçında hattrick yaptı. Ancak sonrasında son anda gruptan çıkan Portekizliler, ikinci turda Uruguay’a 2-0 mağlup oldu. İnişli çıkışlı bir performans göstererek son 16’ya kalan Arjantin, Nijerya’yı 2-1 devirip, Fransa’nın rakibi oldu. Ancak Güney Amerika temsilcisi, Horozlar’a, 4-3 yenilerek eve döndü. Aynı günde hem Messi hem de Ronaldo için kupanın sonu oldu.

Tribünde Maradona resitali

FIFA’nın efsaneler projesi kapsamında Diego Armando Maradona, maçları kendisi için özel olarak tahsis edilen locadan takip etti. Özellikle ülkesi Arjantin’in maçlarının vazgeçilmez ismi olan Maradona’nın, FIFA’dan her gün 10 bin Pound para aldığı öne sürüldü. Karşılaşmalar sırasında zaman zaman kendinden geçen, tribünde tartıştıklarına orta parmak işareti yapan Maradona, Tangocular elenene kadar dikkatleri üzerine çekti.

‘VAR’la yüzde 99.3 başarı

Dünya Kupası’nın tartışmasız en çok konuşulan konularından biri de bu kupa tarihinde ilk kez kullanılmaya başlanan VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi oldu. Maçı yöneten hakemlere, kritik anlarda yardımcı olan VAR hakemleri, kimi zaman kendileri karar verirken, kimi zaman da hakemlere pozisyonu saha kenarından izlemeleri tavsiyesinde bulundu. Birçok penaltı kararı VAR sayesinde verilirken, şu ana kadar doğru karar yüzdesi 99.3 olarak açıklandı.

En temizi Japonya

Galatasaraylı Nagatomo’nun formasını giydiği Japonya, performansıyla büyük beğeni toplarken, daha çok taraftarlarıyla hafızalara kazındı. Çünkü Uzak Doğu ekibinin taraftarları, her maçtan sonra bulundukları statta oturdukları yerleri temizledi. Yanlarında getirdikleri torbalarla, çöpleri toplayan Japonlar, herkesin büyük takdirini kazandı. Bu arada Japonlar’ın, grubunda aynı puanda olduğu Senegal’i, Fair-Play kuralıyla yani daha az sarı kart (6’ya 4) görerek geçerek bir üst tura çıkması da çok konuşuldu.

Kylian Mbappe damga vurdu

Birçok yıldızın yer aldığı Dünya Kupası’na şu ana kadar damgasını vuran isim, Fransa’nın henüz 19 yaşındaki oyuncusu Kylian Mbappe’den başkası değildi. Fransa’nın Dünya Kupası’nı
kazandığı 1998 yılında henüz dünyada olmayan Mbappe, Arjantin’i ikinci turda tek başına yıkarken, çeyrek finaller öncesi 4 maçta 3 gol attı. Mbappe, kupada kazanacağı tüm primi de yardıma muhtaç çocuklar için hayır kurumuna bağışlayacağını açıklayarak, alkışı sonuna kadar hak etti.

YORUM YAZ