MENÜ

Proje dediğin böyle olur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bundan tam 8 sene önce Belçika, Euro 2012 elemelerinde Türkiye’ye 3-2 yenilmiş, gruptan da çıkamamıştı. Ancak Belçikalılar, bu genç takıma sonuna kadar güvendi ve onlar şimdi 2018’in şampiyonluk adayı...

Türk futbolunda yıllardır ‘alt yapıya yatırım’, dilden dile, nesilden nesile kurulan bir kalıp haline geldi. Ancak sözler hep havada kaldı.

A Milli Takımımız’ın hocası Mircea Lucescu, geldiğinden beri kulüplerimizin yerli oyuncu oynatmamasından yakınıyor. Ancak kulüpler başarı için daha uzun süreçli alt yapıya yanaşmaktansa, borçlanmayı göze alıp yabancıya yöneliyor. Eğer biz çıkış yolunu bu şekilde bulamıyorsak, önümüzdeki iyi örneklerden ilham almamız şart!

İki maçta da yenilmedik

Daha önce Almanya’nın yaptığının benzerini yapan Belçika, yeteneklerine genç yaşlarda güvendi ve bunun meyvelerini bugün tam anlamıyla alarak Dünya Kupası’nda Brezilya’yı da 2-1 yenerek yarı finale kaldı.

Bundan 8 sene önce Euro 2012 elemelerinde Belçika ile aynı gruptaydık. Çok genç bir kadroyla karşımıza çıkan rakibimizi evimizde 3-2 mağlup ederken, deplasmanda 1-1 berabere kaldık. İstanbul’daki maçta bizim karşımıza çıkan Belçika 11’inden 8’i (Sadece Dembele yedekti), önceki günkü çeyrek finalde sahadaydı.

Adım adım gittiler

O zaman Alderweireld 21, Kompany 24, Vermaelen 25, Vertonghen 17, Eden Hazard 19, Fellaini 23, Lukaku 17, Witsel 21 ve Dembele 23 yaşındaydı. Aradan 8 sene geçti ve Belçikalılar, gruptan çıkamadığı o jenerasyonuna güvenmeye devam ederek bunun karşılığını almayı başardı.

Sonrasında bu takım 2014 Dünya Kupası’na gidip çeyrek final oynadı, Euro 2016 finallerinde de son 8’e kaldı ve yarı finale kaldığı 2018’de ise şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri konumunda yer alıyor.

YORUM YAZ