MENÜ

Pereira işine karıştırmaz

Abone Ol Google News

Vitor Pereira, Çin’de 3 yılda 2 kupa ve yaklaşık 20 milyon Euro kazandıktan sonra, ‘Yarım kalan hikayeyi tamamlamak için’ Fenerbahçe’ye geldi. An itibarıyla Pereira’nın, Galatasaray derbisiyle ilgili vereceği ‘her karar’ büyük merak konusu. Başkan Ali Koç’la yaptığı konuşmanın ardından herkes Pereira’nın, 3-4-3’ten 4-4-2’ye döneceğini, Mesut Özil’i ilk 11 oynatacağını düşünüyor; belki de 4-2-3-1’le bile çıkabilir... Yani her olasılık mümkün!

Haberin Devamı

Kendi doğruları var

Ancak benim tanıdığım Pereira, karşısındakini elbette dinler ama işine kimseyi karıştırmaz. Kendi doğruları üzerinden gider, yıldızları değil takımı her şeyin üstünde tutar. Samandıra’ya ayak bastıktan sonra ekibi hariç -herkesi ve dedikoducuları tesislerden uzaklaştırdı. ‘Hesap vereceksem, ben Başkan’a direkt veririm’ mesajını gönderdi.

‘Yeter ki birlik olalım’

“Bir teknik adamın işi asla garanti değildir” diyen Portekizli hoca, koltuğunun derdinde değil. Yakın çevresine, “Ben savaşmaktan asla vazgeçmem ve sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız. Yeter ki birlik olalım” diyor. Ben Pereira’nın, Trabzonspor maçı sonrası havalimanındaki destekten değil ama oluşan ortamdan rahatsız olduğuna inanıyorum. Çünkü ‘megafonlu’ bu hamle, hem taraftarları öfke bakımından kontrolden çıkardı hem de takım içinde aşırı motivasyona sebep oldu. Sonrasında 5 resmi maçta 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlik, tribünlerin takıma-yönetime karşı protestosuna dönüştü.

Haberin Devamı

Farklı muameleden rahatsız

Bununla birlikte Pereira, Beşiktaş ve Galatasaray’la aynı durumda olmalarına rağmen kamuoyunda kendilerine yapılan farklı muameleye de şaşırıyor! Tecrübeli hoca, 7 yıldır şampiyon olamamanın camianın üzerindeki etkisinin oldukça farkında. “Bu zorlu süreçle bir anda başa çıkmak kolay değil. Maç içindeki panik anlarında ise duygusal dengeyi ayarlamakta sorun yaşıyoruz” derken, tribünlerin kötü günde destekten asla vazgeçmemesini istiyor. Bu yazdıklarım üzerinden derbide sistemin değişmesi kolay değil ama Mesut’un oynama ihtimali yüzde 90!

Başkan da zaten farkında

Polemikten uzak durarak kulaklarını dış dünyaya kapatan Pereira’nın da takımını taktik ve psikolojik açıdan bu derbiye iyi şekilde hazırlayacağından eminim. Çok anormal olumsuz bir sonuç alınmaması halinde ise Pereira’nın görevinde kalacağını düşünüyorum. Çünkü Koç da, şu an onu göndermenin sorunu çözmek yerine daha büyütmek anlamına geldiğinin farkında.

YORUM YAZ