MENÜ

Liverpool efsanesi

Abone Ol Google News

Tartışmasız şu anda dünya futboluna damgasını vuran takım olan Liverpool, son olarak zirvede yer aldığı Premier Lig’de Leicester City’yi 4-0’la geçti ve 39 puanla ikinci olan rakibiyle (Bu yazıyı yazdığımızda dünkü Wolves-M.City maçı bitmemişti.) puan farkını 13’e çıkardı. Teknik direktör Jürgen Klopp yönetiminde rakipleriyle aradaki farkı iyice açmaya başlayan Kırmızılar, yoğun maç temposuna rağmen durdurulamıyor. Resmi maç olarak sezonu 4 Ağustos’ta normal süresi 1-1 biten Community Shield’de penaltılarda 5-4 kaybettikleri Manchester City maçıyla açan Liverpool, o tarihten bu yana milli maç dönemleri hariç genelde 3 günde bir maç oynadı.

Haberin Devamı

As takım Katar’daydı

32 resmi maçta boy gösteren Klopp’un takımı, ligde sadece Manchester United’la berabere (1-1) kalırken, 2 yenilgisini Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Napoli’den (2-0), Lig Kupası’nda da Aston Villa’dan (5-0) aldı. Villa’ya yenilmelerinin nedeni de aynı tarihte as takımın, FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda Katar’da olması sebebiyle sahaya U23 Takımı’nın çıkmasıydı! Ortalama her ay 5 maça çıkan İngiliz devi, Villa yenilgisi de dahil olmak üzere yarınki Wolves maçıyla Aralık ayında 4 farklı organizasyonda (Premier Lig, Lig Kupası, Şampiyonlar Ligi ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası) 11 maça çıkmış olacak.

Haberin Devamı

2 bin 250 dakikayla van Dijk

2017’nin son ayında Southampton’dan 85 milyon Euro’ya Liverpool’a transfer olarak, takımı başka bir seviyeye çıkartan Virgil van Dijk ise 25 maçta görev aldı ve 2 bin 250 dakikayla en çok sahada kalan oyuncu oldu. Tıpkı diğer Premier Lig takımları gibi dinlenmeyen Kırmızılar, Premier Lig’de yarın Wolves, 2 Ocak 2020’de Sheffield’la 3 gün sonra da FA Cup’ta Merseyside derbisinde Everton’la karşılaşacak. Şimdi herkes, geçen sezon da ilk yarı itibarıyla çok iyi bir performans gösteren Liverpool’un, Premier Lig’de nasıl bir son yaşayacağını merak ediyor. Çünkü akıllara hemen, geçen sezon geliyor...

29. haftada kaptırmıştı

20. haftada City’nin 7 puan önünde lider olan Kırmızılar, ikinci yarıda düşüşe geçmiş ve 1990’dan sonra ilk zaferini ne yazık ki yaşayamamıştı. Liverpool sezonu 98 puanlı City’nin arkasında 97 puanla ikinci bitirmişti. Ancak 2005’ten sonra ilk kez takımı Devler Ligi şampiyonu yapan, bu ay ki FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde de Flamengo’yu yenerek, kulübün tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine koymasını sağlayan Alman teknik adamın, bu kez işi şansa bırakmamak adına en iyisini yapacağı kesin.

YORUM YAZ