MENÜ

Kritik viraj

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Phillip Cocu ile yollarını ayırmasının ardından sonuç anlamındaki pozitif görüntüsü, Aytemiz Alanyaspor karşılaşması öncesi artı bir puan. Takımın başına gelen Erwin Koeman, ilk sınavını Galatasaray karşısında verirken, Avrupa Ligi’ndeki Anderlecht maçında alınan 2-0’lık galibiyet, derbiyle birlikte Hollandalı hocaya olan güveni artırdı. Koeman’ın şu ana kadarki performansı, takıma pozitif anlamda bir etki yaptı. Özellikle Valbuena’nın, bu takım için ne kadar gerekli olduğu, son iki maçtaki yaptıklarıyla net bir şekilde kanıtlandı. Eğer Fenerbahçe bu akşam kazanırsa, sezonun geri kalanı adına artık futbola daha iyi konsantre olacaktır. Belki de alınacak 3 puan, Koeman’ın koltuğunu sağlamlaştıracak ve sezon başından beri futbol dışı konularla meşgul olan camiada herkesin, saha içine odaklanmasını sağlayacak. Aksi takdirde hem oyuncular hem de Koeman’ın yerine kimin geleceğinin tartışması devam edecek.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Geçen sezon kendisini Aykut Kocaman’a, bu sezon başında da Cocu’ya kabul ettiremeyen Valbuena, Alanyaspor karşılaşmasında takımın en önemli hücum silahı olacak. Onun yaratıcılığı, özellikle Slimani’nin gol atması adına çok önemli.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Ligde 6 maçtır kazanamayan Fenerbahçe (4B 2M), Mart-Nisan 2003’ten (9 maç) bu yana en uzun galibiyet hasretini yaşıyor. Alanya ise ligde oynadığı son 4 maçı kaybetti. İki takımın ligdeki kapışmalarında Fener 3 kez kazandı, 1 maç berabere bitti.

Kısa mesaj

Uzun süredir Süper Lig’de galibiyet hasreti çeken Sarı-Lacivertliler’in bu akşam puan kaybına tahammülü yok. Bu yüzden taraftarının da desteğini arkasına alacak Kanarya’nın, bahane üretmeden 3 puana ulaşması, kayıp yaşamaması gerek.

YORUM YAZ