MENÜ

Kadıköy zamanı!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe bu akşam; Süper Lig’in 21 puanla son sırasında yer alan, en çok gol yiyen (49), en çok mağlubiyet alan (16), 11 maçtır kazanamayan (9 yenilgi ve 2 beraberlik) ve bu maç öncesi 4. kez farklı bir teknik adamla sahaya çıkacak Gençlerbirliği’ni ağırlayacak.

Haberin Devamı

Mert Nobre, Mustafa Kaplan ve Mehmet Altıparmak’tan sonra bu kez Özcan Bizati kulübede olacak. TFF’nin kitabında, “Bir teknik adam aynı sezon içerisinde en fazla iki takım çalıştırabiliyor” diyor ama kulüpler, ev ya da araba değiştirir gibi hoca değiştiriyor. Artık futbolu yönetenlerin, bu konuda önlem alması ve kulüplere de sınırlama getirmesi gerekiyor.

58 puanın 23’ü içeride...

Maça dönersek... Sarı-Lacivertliler, son maçında Konya’yı deplasmanda 3-0 mağlup etti. Takımda moraller iyi, Caner’in affedilmesi ve sakatların bir kısmının iyileşmesiyle her şey yolunda gözüküyor. Gençler’e karşı şampiyonluk adayı Fener, kağıt üzerinden net favori. Ancak sıkıntı yaratabilecek iki nokta var; birincisi maçın Kadıköy’de oynanacak olması! Erol Bulut’un takımının ligde 58 puanı var ve bunların 35’ini deplasmanda kazanırken evinde 23 puan (14 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi) toplayabildi. Ülker Stadı’nda son çıkılan 3 lig maçında Kanarya, Galatasaray’a (0-1) ve Göztepe’ye (0-1) kaybetti, Antalya ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Sabırlı ol ve işi bitir

Lig sonuncusu Gençler’in ise bu sezon sadece 5 galibiyeti var. Ancak bu 5 galibiyetin 3’ünü, Beşiktaş, Alanyaspor ve Hatayspor karşısında almaları dikkat çekici. Fenerbahçe şampiyonluk kovalıyor ama rakip de hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yani ne var ne yok, tüm gücüyle oynayacak. Fenerbahçe’nin bu doğrultuda kontratak yemeden baskılı oynayıp ve ilk yarıda skoru alarak işi bitirmesi, enerjisini koruyarak derbi öncesi sıkıntı yaşamadan 90 dakikayı tamamlaması çok önemli. Aksi takdirde 0-0 giden bir süreçte rakibin her geçen dakika özgüveni artacak ve bu da onlara ekstra enerji ile motivasyon sağlayacaktır.

YORUM YAZ