MENÜ

James Rodriguez büyük bir rüya…

Abone Ol Google News

Son dönemde Galatasaray’ın transfer gündemine Real Madrid’in Kolombiyalı dünyaca ünlü yıldızı James Rodriguez’in girdiği iddia ediliyordu. Bize de benzer haberler hem Kolombiya’daki hem de İspanya’daki kaynaklarımızdan geldi. James’in, Real Madrid’le sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor ve Başkan Florentino Perez, Zidane’ın kadroda düşünmediği oyuncusunun yüksek maaşını artık ödemek istemiyor. Tecrübeli futbolcu, Los Galacticos’tan senelik 7 milyon Euro civarında para kazanıyor.

Haberin Devamı

Sonuç mantıklı ama…

Real, oyuncunun da kabul edeceği bir teklif gelmesi halinde onu bırakmaya hazır. Galatasaray’ın, geçen sezon Falcao’yu transfer etmesi, ‘Bu transferi de bitirir mi?’ sorusunu akıllara getiriyor. Falcao’nun, vatandaşını bu transferde ikna etme ihtimali, menajerinin de Aslan’ın golcüsü gibi Jorge Mendes olması, kağıt üzerinde oldukça mantıklı ihtimallerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ancak Galatasaray’ın, elindeki yüksek maaşlı oyuncuları elinden çıkartmak istemesi, ekonomik anlamda çok dikkatli hareket etmesi sebebiyle James’in şu anki şartlarda Galatasaray’a gelmesi çok ama çok zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Dengeleri de bozar

Kaldı ki Kolombiyalı yıldız da, ayrılması durumunda Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bir takımda kariyerine devam etmeyi arzuluyor. Tabii ki James’in Türkiye’ye gelmesini kim istemez! Ama 7 milyon Euro alan adama imza attırmanız için en kötü ihtimalle yıllık 5 milyon Euro’yu cebinizden çıkarmanız gerekiyor. Ayrıca diyelim ki Cim Bom bu parayı verdi. Oyuncularından indirim isteyen bir kulübün, gidip James’i alması, takım içi dengeleri de alt üst eder. Ne yönetimin ne de teknik direktör Fatih Terim’in, böyle bir riske ya da biraz daha ileri gidim, böyle bir rüyanın içerisine gireceklerini hiç sanmıyorum.

YORUM YAZ