MENÜ

Hedef tarih yazmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

48 yıl sonra çeyrek final gören ev sahibi Rusya, 1998'de üçüncülük kürsüsüne çıkan ve bu kupada iddialı olan Hırvatistan'la karşılaşacak. Kazanan yeni bir tarih daha yazıp, adını yarı finale yazdıracak.

Kupadaki en ilginç çeyrek final eşleşmesi kesinlikle Rusya-Hırvatistan arasında oynanacak. Bir tarafta turnuvanın ev sahibi, diğer tarafta 1998 Dünya Kupası’nda üçüncü olan jenerasyonun ruhunu yeniden yaşatmakta kararlı olan Hırvatlar.

Rusya, bu aşamaya gelene kadar herkese, bir teknik direktör takımı nasıl olunur gösterdi. Ruslar, hocaları Stanislav Chervhesov yönetiminde hep sabırlı oynadı, son ana kadar en iyi fırsatı kovalayıp, 1970’ten sonra İspanya’yı devirerek ilk kez Dünya Kupası’nda son 8’e kaldı.

Hırvatlar’a baktığımızda Rusya’ya göre daha yaratıcı oyunculara sahipler. Dünyanın en iyi orta sahaları arasında yer alan Luka Modric ve İvan Rakitic’e sahipler. Forvette Mandzukic, bir golcüden daha fazlası. Onların yanı sıra Brozovic, Perisic ve Rebic’in katkıları da ortada. Hücumu seviyorlar ama savunmada bir bütün olmayı başarıyorlar.

Tam anlamıyla karşımıza bu akşam; sabırla bekleyen, diğer tarafta gol isteyen iki takımın kapışması çıkacak.

YORUM YAZ