MENÜ

Golcülerin gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çeyrek finale çıkma mücadelesinde iki farklı futbol kültürüne sahip olan ekip karşı karşıya gelecek. Güney Amerika temsilcisi Kolombiya, H Grubu’nu lider olarak bitirdi. Ancak 3 maçlık periyotta Falcao ile birlikte en önemli yıldızları James Rodriguez’i, sakatlığı sebebiyle istediği gibi kullanamadı. İngiltere maçı öncesi de Rodriguez’in durumu belli değil. İngilizler, Belçika’nın ardından G Grubu’nu ikinci sırada bitirdi. 2014’te gruplardan çıkamayan Ada temsilcisi, genç kadrosuyla adını son 8 takım arasına yazdırmak istiyor. Teknik anlamda Kolombiyalılar, İngilizler’in önünde. Ancak hız ve fizik gücü dediğimizde İngilizler, daha ağır basıyor. Sonucunu kestirmenin son derece zor olduğu bir mücadele bizleri bekliyor.

Bu istatistiğe dikkat

İngilizler, grup aşamasında 3 gol yerken, Kolombiya sadece 1 gol (ilk maçında) yedi. Kolombiya’nın iki stoperi Davinson Sanchez ve Mina bu başarıda elbette büyük rol oynuyor.

Ön plana kim çıkar?

Her iki takımın da golcüleri, maça damgasını vurabilecek kalitede. Kolombiya’da Falcao’ya, İngiltere’de Harry Kane’e takım arkadaşlarının vereceği destek, maçın sonucuna direkt etkide bulunacak.

Kısa mesaj

James’in sahada olup, olmayacağı maçın kilit faktörlerinden biri olacak. Çünkü onun sahada olması, Kolombiya için çok şey ifade ediyor.

YORUM YAZ