MENÜ

Futbola doyduk!

Abone Ol Google News

Tartışmasız futbolu seven herkesin gözü bir şekilde dün Liverpool-Manchester City karşılaşmasındaydı. Jürgen Klopp, Liverpool’a veda edeceği sezonda belki de son kez Premier Lig’de Pep Guardiola’ya rakipti. Konuk ekibin maç öncesi Klopp’u öven paylaşımı çok hoştu. Bu iki takım, şimdiye kadar hem Premier Lig’i bambaşka bir seviyeye getirdi hem de harika bir rekabete imzalarını attı. Şampiyonluk açısından çok önemli bir mücadelede öncesi ev sahibinde Salah yedekti, kaleci Alisson olmak üzere Alexander-Arnold, Jota, Konate ve Matip gibi isimler de sakattı. City tam kadroydu ve kağıt üzerinde net favori olarak baskılı başladılar. Daha sonra oyun dengelendi ama 23’te Kevin De Bruyne kornerde çok yükseltmeden ön direğin oraya topu gönderdi. Ake önündeki Mac Allister’a duvar oldu.. Ve bir anda Stones kale önünde topa dokunarak çalışılmış duran top organizasyonunda City’yi 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Ake’nin hatalı pası...

İkinci yarının hemen başında 47’de Ake’nin hatalı geri pasında Liverpool’da Nunez araya girdi ve Ederson’un müdahalesiyle Uruguaylı yerde kaldı. Hakem Micheal Oliver penaltı noktasını gösterdi. 50’de Mac Allister skora dengeyi getirdi: 1-1. 56’da Ederson sakatlandı ve yerine yedek kaleci Ortega girdi. Liverpool’da Salah, 61’de sahne aldı ve 2 dakika sonra Diaz’a müthiş bir pas attı ama O da karşı karşıya golü kaçırdı. Diaz saniyeler sonra yine kaçırdı.

Haberin Devamı

Bu skor Arsenal’e yaradı

Ev sahibi bir anda baskın gelen taraf konumuna geldi. 69’da De Brüyne’nin oyundan çıkmasına biz de, O da şaşırdı! 89’da ise oyuna sonradan giren Doku’nun vuruşunda top direkten döndü ve City adına bir kırılma anı daha yaşandı. 90+9’da Mac Allister’a Doku’nun müdahalesinde devam kararı çıkması enteresandı. Maç 1-1 bitti ve bu skor, günün sonunda averajla 64 puanla zirvede yer alan Arsenal’e yaradı. Nefes kesecek şampiyonluk yarışında Liverpool ikinci, 1 puan gerisindeki City 3. sırada yer aldı. Aynı anlarda Fenerbahçe-Pendikspor maçına da bakıyordum. Aradaki kalite farkını benim gibi herkes, bir kez daha -ne yazık ki- görmek zorunda kaldı. Anfield’da tempo müthişken, 5 golün atıldığı Kadıköy’de gerilimle birlikte oyun sürekli duruyordu. İlk yarıda Kadıköy’de 28 faul ve 14 dakika uzatma (2. yarı 10 dakika uzatma) yaşanırken, Anfield’da toplamda 16 faul ile 11 dakika uzatma oynandı. Harika bir maç izledik ve Oliver son düdüğü çaldıktan sonra herkes birbirinin elini sıktı ve evlerine dağıldı.

YORUM YAZ