MENÜ

Fener'in zorlu süreci başlıyor

Abone Ol Google News

Milli aranın ardından haftanın en zevkli karşılaşmalarından biri İzmir’de oynanacak. Süper Lig’in istikrarlı takımlarından Göztepe ile tartışmasız transferin şampiyonu Fenerbahçe’nin kapışmasının tempolu, zevkli geçeceğini düşünüyorum. Ev sahibi Göztepe, rakibi Fenerbahçe gibi ligde namağlup yoluna devam ediyor. Sezona galibiyetle başladılar ama sonra üst üste 3 beraberlik aldılar. Kanarya ise lige 3 puanla başladıktan sonra iki beraberlik aldı ve sonra Milli araya Karagümrük galibiyetiyle girdi. Şu anda Süper Lig’in 18 yeni transferin ardından kağıt üzerindeki en iyi takımı Fenerbahçe. Ancak Kanarya hâlâ takım kimyasını oturtmaya ve ideal 11’ini bulmaya çalışıyor. Erol Bulut’un takımının tam olarak kendisini bulması için en az 4 hafta daha gerekiyor.

Haberin Devamı

Minimum hata yapmak gerek

Bu doğrultuda Milli araya kadar Fenerbahçe’nin zor bir fikstürü var. Göztepe’den sonra içeride Trabzon, deplasmanda Antalya ve son olarak da Kadıköy’de rakip Konya olacak. Bu noktada en zor görev yine Erol hocanın olacak. Tecrübeli çalıştırıcının bu süreçte bir yandan maçlarını kazanması bir yandan taktik planlarında ve oyuncu seçimlerinde minimum hata yapması gerekiyor. 4 haftalık zorlu periyotta beklenmedik kayıpların yaşanması, Sarı- Lacivertliler’deki olumlu havayı tam tersine döndürebilir.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Göztepe’de Halil’i, Fenerbahçe’den Samatta’yı buraya yazabiliriz. Kanarya’da son Karagümrük maçında Tanzanyalı forvet, adeta tek başına golleri attı. Oyunun, Samatta üzerine kurulması ve ona daha fazla destek olunması gerek.

YORUM YAZ