MENÜ

Erken gol işi bitirir

Abone Ol Google News

Bu akşam 2019’un son maçına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkacak olan Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında alınan galibiyetin moraliyle oldukça formda gözüküyor... Ayrıca hafta içinde açıklama yapacağını söyleyen ancak sessizliğe bürünen Ersun Yanal’ın, tıpkı Kara Kartal karşısında olduğu gibi yine maça baskılı başlaması yüksek ihtimal. Son maçında deplasmanda Yeni Malatya’yı deviren Rizespor’da teknik direktör İsmail Kartal, savunma anlayışını ön planda tutacaktır. Kartal’ın hızlı hücumlarla gol arayacağı ve Serdar Aziz’in yokluğunda Zanka-Jailson ikilisinden oluşacak stoper ikilisinin arkasına Boldrin, Oğulcan ve Aminu’yu kaçırarak, skor araması son derece mantıklı duruyor.

Haberin Devamı

Kırılma ihtimali yüksek

Bu sezon 16 lig maçında iki beraberliğini 3. ve 4. haftalarda yaşayan Karadeniz ekibi önünde Kanarya’nın ilk 15 dakika içerisinde golü bulması, sonrasında kırılma ihtimali olan Rize savunması önünde farklı galibiyeti beraberinde getirebilir. Ancak tam tersi Rize ilk golü bulursa, bu moralle birlikte evinde direncini artırarak, güçlü rakibinden puan ya da puanlar alabilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

İki takımın geçen sezon ligdeki kapışmalarında Rize evinde 3-0, Fenerbahçe de Kadıköy’de 3-2 galip geldi. Rize’deki maçlarda ev sahibi 6, Kanarya 11 kez kazanırken, 5 mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Ön plana kim çıkar?

Fenerbahçe’de gözler eski takımına karşı sahne alacak Muriç’te olacak. Ayrıca Emre’nin yokluğunda derbinin kahramanı Ozan’ı da unutmamak gerek. Rize’de ise özellikle hücum oyuncuları başta olmak üzere tüm takımın yüzde 100’e ulaşması gerek.

Kısa mesaj

Konuk ekipte Serdar’ın cezalı, Sadık ve Hasan Ali’nin sakat olduğu bir ortamda hata yapma ihtimali yüksek olan Zanka’nın, Jailson’la birlikte neler yapacağı tam bir soru işareti. Rize, muhtemelen planlarını bu ikili üzerinde yapacaktır.

YORUM YAZ