MENÜ

Daha fazla hücuma odaklılar

Abone Ol Google News

Bu kez karşımızda Olimpiyat Stadı'ndaki gibi 4-2 yendiğimiz bir Portakal olmayacak. EURO 2020'ye Son 16 Turu'nda veda eden rakibimiz, Frank de Boer'le yollarını ayırdı. De Boer, görev süresince bir türlü taktiğini bulamamıştı. 4-3-3 denedi daha sonra finallerde 3-4- 3 üzerine yoğunlaştı. İşe yaradı, ama Çekya maçına kadar! De Boer sonrası Hollandalılar, 2014 Dünya Kupası'na onları üçüncü yapan ve çok iyi futbol oynatan 70 yaşındaki Louis van Gaal'e tarihlerinde 3. kez sarıldılar ve önce Norveç'le 1-1 (d) berabere kalıp, evlerinde Karadağ’ı 4-0’la geçtiler.

Haberin Devamı

Havaya girmemeleri gerek

İlk kez yeni hocalarıyla, taraftarlarının da desteğini arkasına alarak karşımıza çıkacaklar. Elbette kazanmak isteyecekler ama ilk golü biz erken atarsak, havaya girmelerini engelleriz. Van Gaal'le birlikte Hollanda, tekrar 4-3-3 dizilişine geri döndü. Artık daha ne yaptığını bilen, birlikte oynamaya çalışan ve daha fazla hücumu düşünen bir takım görüntüsüne sahipler. Panik anlarında ise geçmişe göre daha iyiler. Türkiye'ye karşı üstünlük sağlamak için her şeyi yapacaklar ama form olarak en üst seviyede değiller.

Haberin Devamı

Yeni kalecileri Bijlow

Kalecileri Stekelenburg, EURO sonrası emekliye ayrıldı. Finalleri kaçıran Cillessen sakatlık problemleriyle uğraşıyor. Van Gaal, kaleye daha önce U21'de forma giyen Feyenoord'dan Justin Bijlow'u koydu. Bijlow, A Milli formayı ilk kez Norveç'te giydi, Karadağ maçında da kaledeydi. Savunmada yaklaşık 1 yıldır sakatlık sebebiyle top oynamayan Virgil van Dijk var. Hollanda'nın kaptanı, -her haliyle mükemmel bir stoper olsa da elbette fiziksel anlamda sıkıntıları var

Gakpo bize karşı yok

Hücumda Karadağ maçında harika 1 gol atan ve 1 de asist yapan 22 yaşındaki PSV'li Gakpo'yu (Van Gaal, son iki maçta da onu 11'de oynattı.) da unutmadan geçemeyeceğim. AncakGakpo, sakatlık sebebiyle, Nathan Ake de özel sebeplerden dolayı bize karşı olmayacaklar. Muhtemelen onun yerine Bergwijn oynar. Beklentim, futbol oynamayı düşünen iki takımın maçında yine Olimpiyat'taki gibi bol gollü bir karşılaşma izlememiz yönünde olacak; elbette 3 puanı alan tarafın biz olması diliyorum.

Sezona çok iyi başladı

Norveç maçında Haaland'a karşı fazlasıyla zorlandı ve umarım Burak Yılmaz'a karşı da aynı şeyleri yaşar. Van Dijk ile birlikte takımın diğer 3 temel oyuncusu, orta sahada Frankie de Jong ve Georginio Wijnaldum , forvet hattında Memphis Depay. Bu sezon başında Lyon'dan, Barcelona'nın yolunu tutan Depay, sezona çok iyi başladı. Elemelerde grupta 5 maçta 4 gol ve 2 asisti olan 27 yaşındaki yıldız, Barça ile sezona 3 maçta 2 gol ve 1 asistle başladı.

YORUM YAZ