MENÜ

C Ligi'nin faydaları!

Abone Ol Google News

Öncelikle UEFA'nın, Uluslar Ligi organizasyonunu ve bu kupanın, ilgisi olmayan turnuvalarla 'zorla' düzenlenmiş bağlantısını bir kez daha adil bulmadığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Siz, Dünya Kupası ya da EURO için elemelerde belki 1 puanla zirveyi ya da ikinci sırayı kaptırırken, Uluslar Ligi'nde başarılı ama elemelerde başarısız olan bir takıma Play- Off hakkının verilmesi, kesinlikle adaletsizlik. Ancak şu anki kuralı değiştirme şansımız olmadığı için bize faydası ve zararı nedir; ona bir bakalım...

Haberin Devamı

Maksimum 3. torbadayız

Almanya'nın ev sahipliğini yaptığı EURO 2024 elemeleri grup kura çekimi 9 Ekim 2022'de çekilecek. Kura çekimi öncesi torbalar, Eylül 2022'de bitecek Uluslar Ligi'nde ülkelerin performanslarına göre belirlenecek. Biz B Ligi'nden, C Ligi'ne düştüğümüz için 6 torbanın yer alacağı kura çekiminde maksimum 3. Torba'da yer alabileceğiz. 1 ve 2. torbaların tamamını A ve B Ligi'ndeki takımlar dolduruyor. Bu arada C Ligi'ndeki 16 takım içerisinde FIFA Sıralaması'nda 43 ile en yukarıdaki ülke Türkiye. Bizi, 2 basamak gerimizdeki Slovakya takip ediyor.

Haberin Devamı

Aynı kefeye koymayalım

Gruptaki rakiplerimiz Faroe Adaları 124., Litvanya 138. ve bizi zorlayacağını düşündüğüm tek takım Lüksemburg, 94. sırada. Her ne kadar hocamız Stefan Kuntz, Faroe'ye 4 gol atmayı, kağıt üzerinde Hollanda'nın, Belçika'ya 4 atmasıyla aynı kefeye koysa da tam tersi bana grubumuzda garip bir sonuç almamız anormal gelecek. Biz en kötü B Ligi takımıyız ama yaşadığımız gerçek de C Ligi. 2024'e ev sahibi Almanya ile birlikte EURO elemeleri gruplarında ilk iki sırayı alan 20 takım, direkt katılacak.

Gitmeyeni dövüyorlar...

Kalan 3 takım, finallere elemelerden katılamayan ancak şu anki Uluslar Ligi'nde 'öncelikle' A, B ve C Ligi'nde en başarılı olan 12 takımın yarı final ve final maçlarının ardından belli olacak. A ve B'deki takımların genelde direkt gittiğini düşünürsek ve Türkiye'nin, EURO elemelerinde olası bir ilk 2 dışında kalması durumu, Almanya bileti için güçlü bir ikinci şansımız olması anlamına geliyor. Umarız işimiz Uluslar Ligi'ne kalmaz ancak Avrupa Şampiyonaları'nın bu yeni gidiş formatını görünce ve içinde bulunduğumuz şu şartlarda Milliler'in 2024'e katılamamasını, aklımın ucundan bile geçiremiyorum. Çünkü bu formatta, bizim seviyemizdeki takımlar için inanın, 'EURO'ya gitmeyeni dövüyorlar' ifadesi, yanlış olmaz.

YORUM YAZ