Arama

Popüler aramalar

Bu savunma umut verdi!

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Belçika ise hem şu an için bizim işimize gelen 3 puanı aldı hem de ‘ikincilikte ben de varım ’ mesajını verdi. Aslında maça iyi başlayan ve kazanmayı daha çok isteyen ev sahibiydi. Sahaya 4-2-3-1 sistemi ile çıkan Kırmızı-Beyazlılar’da ileride Janko, onun hemen arkasında da sık sık yer değiştirerek oynayan Arnautovic, Junuzovic ve Harnik vardı.

Özelikle bu 4’lü hücumda bize sorun yaşatabilecek güce sahip. Savunmaya hemen baskı yapıp, hızlı bir şekilde sonuca ulaşma istekleri, teknik açıdan zayıf olan stoperlerimize sıkıntı yaratabilir. Orta alanda ise 14 numaralı formayı giyen Baumgartlinger, oyunun her iki yönünün de oldukça başarılı. Hem rakibe pres yapıyor, hem de ataklara yardımcı oluyor. Ancak takım olma konusunda sıkıntıları var. Dağınık bir görüntü sergiliyorlar. Yani ilerisi iyi, gerisi kötü.

Avusturya’nın bizimle yapacağı maç öncesi en zayıf noktası olarak ‘savunması’ ön plana çıktı. İlk golde kaleci Macho’nun, ikincisinde ise defansın bariz hatası vardı. Ekrem’in de yer aldığı bu bölgedeki diğer isimler Dragovic, Pogatetz ve Fuchs’un uyum sorunları olduğu açık. Elemelerde 2 maçta 3 gol atan ev sahibinin yıldızı Arnautovic, sert markajdan dolayı, Janko ise sakatlanıp çıkınca, fazla bir varlık gösteremediler. Yasin ve Ümit’i de izleme fırsatı yakaladığımız Avusturya’nın İstanbul’da ilk isteğinin beraberlik olacağını düşünürsek, bu savunma ve maç yapmadan karşılarına çıkacak Türkiye önünde işleri gerçekten zor gözüküyor.