MENÜ

Bu fırsatı kaçırmayalım!

Abone Ol Google News

Avrupa’da bu sezona 4 takımla başladık. Ancak ilk olarak Adana Demirspor ve son olarak Konferans Ligi gruplarında Beşiktaş, ne yazık ki Şubat’ı göremeden noktayı erken koydular. Artık yolumuza iki takımla devam ediyoruz; Galatasaray, Devler Ligi’ni 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-Off’una kaldı. Konferans Ligi’nde Fenerbahçe, Kupa 3’te grubunu lider tamamlayarak Son 16’ya adını direkt yazdırdı. Fenerbahçe, hem gruptan lider çıkması hem de Son 16’ya direkt gitmesi sayesinde, 4.000 puanla bu sezon ülke puanına en çok katkı yapan kulübümüz konumunda yer alıyor.

Haberin Devamı

Tarihi performans gelebilir

İkinci sırada 3.375 puanla, Sarı-Kırmızılılar geliyor. Şu an 4 takımımızdan toplamda bu sezon 10.500 puan (Genel sıralamada 8. sıradayız.) topladık. Eğer kalan iki temsilcimizle Avrupa’da iyi sonuçlar almaya devam edersek, geçen sezonki 11.800’lük; tarihimizin en iyi ülke puanı performansımızı çok rahat geçeriz. Grup aşamalarının bitmesinin ardından an itibarıyla Türkiye, UEFA Ülke Sıralaması’nda 37.100 puanla 9. sıradaki yerini koruyor.. Ve sezonu ilk 10’da tamamlarsak, 2025-26’da lig şampiyonumuz gruplara kalacak. 9 yerine 10. bitirirsek, lig ikincimiz Devler Ligi grupları için 2 yerine 3 ön eleme oynamak durumunda kalacak.

Haberin Devamı

İskoçlar ve Çekler pusuda

Arkamızdaki İskoçya’nın 1 (Rangers/Avrupa Ligi Son 16), 11. Çekya’nın da 3 takımı (Viktoria Plezen/ Konferans Ligi Son 16, Slavia Prag/Avrupa Ligi Son 16 ve Sparta Prag/Avrupa Ligi Son 16 PlayOff) UEFA kupalarında yoluna devam ediyor. Özellikle sezona 4 takımla başlayan ve sadece Bohemians’ın (Konferans Ligi 2. ön elemesinde) Avrupa’ya veda ettiği Çekler’in performansı son derece dikkat çekici gözüküyor. Çek kulüpleri bu sezon 12.000 ülke puanı topladı ve 2023-24 tablosunda bu açıdan 5. sırada yer alıyor. Hem Çekler’in hem de İskoçlar’ın bize puan anlamında daha fazla yaklaşmaması ve 9.’luktaki yerimizi koruyarak geliştirmek adına, gelecek puanlar sadece bu sezon değil, gelecek sezon adına da bizim için son derece hayati önem taşıyacak.

Milli maç kadar değerli...

Çünkü Avrupa kupalarına katılım için ülke puanında son 5 sezon baz alınıyor ve her sezon öncesi de söz konusu dönemin en son sezonu siliniyor. Örneğin, gelecek sezonki ülke puanı performansımız, 2026-2027 sezonundaki Avrupa kupalarına katılımımızı etkileyecek. Önümüzdeki sezonun başlangıcında da 2019-20’deki 5.000 puanımız gidecek. Aynı anda üstemizdeki Belçika’nın 7.600, altımızdaki ülkelerden İskoçya’nın 9.750 ve Çekya’nın da 2.500 puanı, devre dışı kalacak. Sonuç olarak; Galatasaray ile Fenerbahçe’nin maçları, en az bir Milli maç kadar tüm Türk futbolunu ilgilendirecek.

YORUM YAZ