MENÜ

Stoke'a yetmez!

Abone Ol Google News

Carlos Carvalhal, Bursaspor karşısına çıkardığı 11’e benzer bir 11’le dün akşam sahaya çıkmış olsaydı Antalyaspor’un İnönü’de Beşiktaş’ı yenme şansı olabilirdi. O da Bursa deplasmanında alınan galibiyete çok inanmamış olacak ki, takımdan tam 7 oyuncuyu değiştirmişti. Bunun bir rotasyon olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü o maçın ilk 11’inin yarısından çoğu dün sahada yoktu. Antalyaspor ilk haftalar itibariyle ligin en diri takımlarından biri olduğunu gösterdi. Böyle bir rakibe karşı daha çok koşan ve mücadele eden oyuncular üzerine kurulu bir Beşiktaş savaşabilirdi. Ernst’in dönüşü Siyah-Beyazlılar’ın orta sahasının direncini doğal olarak arttırdı. Onsuz Beşiktaş orta sahası daha kırılgan oluyor. Ancak Necip bu sezon beklenenden çok uzak görüntüsünü dün de sürdürdü. Veli Kavlak iyi niyetli ama Beşiktaş’ta direkt oynayacak beceriye sahip olduğunu söylemek güç. İsmail Köybaşı, Bursa maçında yaptığı iki asistin moral dopingiyle coşkulu başladı. Ancak bu performansı maçın geneline yayamadı.

Haberin Devamı

Ali Turan’ın geçen sezon Galatasaray forması giyerken, Holosko’ya 25 metre eşlik edip, Slovak oyuncu ceza sahasına girince gereksiz bir hamleyle penaltıya sebebiyet olmuştu. Bu hareketi onun Galatasaray kariyerinin sonu olmuştu. Aynı hareketin benzerini dün Veli Kavlak’a yaptı. Bu da Antalya’nın üç puanına maloldu. Kaderin bir cilvesi olsa gerek. Sadece penaltıda görünen Simao bu vuruşun nasıl yapılması gerektiğini Kazakistan ve Avusturya maçlarında birer kritik penaltı kaçıran Türk Milli Takım oyuncularına gösterdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş ligde genelde galip geldiği Antalyaspor’u bir kez daha devirdi. Rakiplerinden iyi oynamadığı iki Süper Lig maçını da kazanan Siyah-Beyazlılar’ı şimdi çok ciddi bir sınav bekliyor. Kartal’ın bu futbol anlayışı ve performansı M.United gibi bir futbol makinesinden puan almayı başaran Stoke City’e karşı deplasmanında puan çıkarmaya yetmez. Beşiktaş evinde ikinci 45 dakikada adeta mahkum eden Mehmet Özdilek’in Antalya’sı yenilgiye rağmen Süper Lig’in hatırı sayılır işler yapacak takımlarından biri olacağının sinyallerini vermeye devam etti.

YORUM YAZ