MENÜ

Şaşırtıcı

Abone Ol Google News

Henüz 4 gün önce Porto gibi bir takım karşısında ve deplasmanda tur kapısını aralayan, sonucu alan Beşiktaş’ın, bir sonraki maçta rakip kim olursa olsun ne kadar kötü olabileceği sorusuna verilecek en negatif cevap bile, dün geceki gibi bir görüntüsünü tasfir edemezdi. ‘Guti ve Quaresma’ derken Allen Iverson’ın da gelişi, İnönü’deki olağandışı pazartesi kalabalığını iyice hareketlendirmişti. Daha maçın başından itibaren Beşiktaş’ta bir gariplik olduğu belliydi. Bu görüntü de Schuster’in hiç gereği yokken iki beki birden değiştirmesi, göze çarpan ilk olumsuz durumdu. Alman çalıştırıcı bazı oyuncularını dinlendirmeyi amaçlıyor. Ancak sezon başından beri yapamadığı birşey var; o da takım kurgusunda bir iskelet oluşturamaması.

Haberin Devamı

Avrupa liglerinin en çok gol yiyen takımlarından birine karşı Siyah-Beyazlılar’ın tek pozitif hücum organizasyonuna, maçın sonlarına kadar girememesi akıl alır gibi değil. Schuster yumurta kapıya dayanınca Q7, Hilbert ve Tabata ile tüm kozlarını oynadı. Ancak bu da Beşiktaş’a fayda getirmedi. Mücadele o kadar sıkıcıydı ki, Iverson bile daha fazla dayanamayıp 80’de stadı terketti. Beşiktaş adına gecenin tek olumlu yönü, Ersan’ın performansı. Henüz bir sezon önce Bank Asya’da mücadele eden genç oyuncu, arkadaşlarına nispet yaparcasına oynadı ve ayakta kalan tek isimdi.

Haberin Devamı

Maçın son bölümünde yaşananlar, skor kadar şaşırtıcıydı. Oysa ki, Beşiktaş’ın Porto deplasmanında aldığı sonuçla geri döndüğünü sanmıştık. Gerçekten bu kadar yıldıza sahip bir takımın böylesine ‘bitik’ görüntüsü, hayal edilir gibi bile değil!

YORUM YAZ