MENÜ

Karar doğru isim yanlış!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oysaki ‘dünya takımı’ olabilmenin yolunun kadroyu yıldızlarla doldurmadan geçmediğinin bilinmesi gerekirdi. Gidilen yol, bir sistem oluşturulması, istikrar ve kararlılık gibi unsurlar gözönünde bulundurulmalıydı. Binanın temelini atması ve sonuna kadar inşaatın başında durması gereken kişi Bernd Schuster’di. Ancak Alman teknik adam, bu yolun yolcusu olmadığını daha ilk günden gösterdi, gerek eylemleriyle gerekse söylemleriyle... Belli ki, Beşiktaş’a birşeyler inşaa etmek için gelmemişti. Tavırlarıyla hep aklında başka bir şey, başka bir iş var ve Beşiktaş teknik direktörlüğünü lütfederek yapıyor gibiydi.
Beşiktaş’a baktığınız zaman takımda bir birlik-beraberlik olmadığını, takımdaşlık duygusunun gelişmediğini, sahada arkadaşı top kaybettiği zaman onun açığını kapatmak için çabalayan sadece birkaç ismin olduğunu görüyorsunuz. Bu özellikleri, ekibine kazandırması gereken kişi olan Schuster, futbolcularını motive etmek bir yana tam tersine konsantrasyondan oldukça uzak bir takım ortaya çıkardı. Tabi ki, teknik adamın seçimidir, kimi oynatıp oynatmayacağı. Ancak Ernst gibi bir futbol emekçisini göz göre göre yok etmesi kabullenilebilir bir durum değil.
Şimdi yönetimin Schuster’in ısrarla arkasında duracağı söyleniyor. Başkan Yıldırım Demirören’in, Alman teknik adamı gitmek istemesine rağmen tutma konusunda kararlı olduğu ifade ediliyor. Ancak burada da bir yanlış yapılıyor. Alınan tavır doğru ama yanlış isim üzerinde ısrar ediliyor. Beşiktaş Kulübü zamanında Vicente del Bosque veya Ertuğrul Sağlam gibi isimler üzerinde yapması gereken hamleyi Bernd Schuster üzerinde uygulamaya çalışıyor. Bu saatten sonra aklı hep İspanya’da olan Schuster’den Beşiktaş’a yar olmaz...

YORUM YAZ