MENÜ

Ernst'i yedek bırakan kafa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şike, teşvik, emniyet, operasyon, savcı, kanun, hakim, mahkeme, Metris, Mehmet Berk, Aziz Yıldırım, Bülent Uygun, Tayfur Havutçu derken futbol başladı. Gündeme bomba gibi düşen bu süreç insanları herhalde olumsuz etkilemiş ki, tam bir futbol kenti olan Eskişehir’de İstanbul’un üç büyük takımından biriyle sezonun ilk maçı oynuyormuşçasına bir hava yok. Tribünlerde beklentinin çok altında bir taraftar topluluğu var. Taraftarların birbirlerine şike ve teşvikli göndermeleri yaşandı maç öncesi.
Saha dışı sorunlarla da boğuşan Beşiktaş’ta yaptığı o kadar takviyeye rağmen geçen sezona göre en ufak bir olumlu değişim yok. Hatta gerileme göze çarpıyor. Bunun sinyalleri aslında Alania ile oynanan rövanş maçında gelmişti. Havutçu’nun yokluğunda göreve gelen Carvalhal’ın Schuster’in aksine insan ilişkileri çok iyi olan bir teknik direktör olduğu söyleniyor. Ancak teknik ve taktik açıdan zaafları olduğu daha kafadan ortaya çıktı. Geçen sezonun ortasından itibaren İspanyol görünümlü Alman teknik adamın düştüğü en büyük yanlışa Portekizli çalıştırıcı da düşmüşe benziyor. Ernst’i yedek bırakan bir kafanın çıkardığı takımdan daha iyisi beklenemezdi zaten. Onun yerine görev alanların özellikle de Fernandes’in gereksiz top kayıplarıyla süslü performansına baktığımız zaman bu gerçek tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı dünkü maçta.
Beşiktaş bir futbol takımı olma adına en ufak bir emare göstermiyor. Herkes kendine oynuyor. Bir sirk gibi. Birkaç oyuncu özveriyle çabalıyor. Ama nafile... Her kafa topunu indiren Almeida tek başına çırpınıyor ama orta sahadan bir top bile alamıyor. Quaresma’nın tek olumlu hareketi yok. Sivok-Egemen uyumsuz, Cenk güvensiz. Toraman yerini yadırgıyor. Kartal’ın her yeri aksıyor. Sezon yeni başlamış ve en ufak bir coşku yok. Sanki iddialarını yitirdikleri bir sezonun son maçını oynuyor gibiler. Beşiktaş’tan gönderilen Batuhan, Tello, Erkan ile Alper ve Veli, Es-Es’in en iyileriydi. Sezona galibiyetle giren Skibbe ve öğrencilerine tebrikler.

YORUM YAZ