MENÜ

Bank Asya 1. Ligi uzaylılar mı yönetiyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ortalık toz duman... Demeç savaşları, karşılıklı fütursuzca atışmalar... Sahadaki futbol dışında ne varsa gündemde... Bunların hepsi futbolu çirkinleştiyor ve gerçek sporseveri, ekrandan, stadyumdan uzaklaştırıyor aslında...

Tüm bunlar bir kenara çok ilginç bir detay insanın kafasını kurcalıyor. Süper Lig’i de Bank Asya 1. Ligi’ni de aynı federasyon yönetiyor. Süper Lig’deki kaos ve karmaşa ortada. Şampiyonluğa oynayan ikisi daha iddialı konumda olmakla birlikte üç takım var. Bank Asya’da ise lider ile yedinci sıradaki Denizlispor arasında sadece 4 puan fark bulunuyor.

Süper Lig’de Bursaspor’un konumu baz alındığında 9.’lukta yer alan Kayseri Erciyesspor bile sezon sonunda ipi göğüsleme şansına sahip. Alt tarafta müthiş bir heyecan yaşanıyor. 2 takımın düşeceği ligde Diyarbakır’ın hali ortada. Son düşecek takım için altı aday sözkonusu.

Hak mahrumiyeti var ama...

Şimdi bu şartlar altında Bank Asya’da kan gövdeyi götürmesi lazım. Tamam belki diyeceksiniz ki, Süper Lig’de yayın ve tribün gelirleri, sponsorluk anlaşmalarıyla rant büyük. Ama Bank Asya 1. Ligde artık eskisi gibi değil. Maçların büyük bölümü devletin kanalından yayınlanıyor.

Ancak ne kulüpler arasında bir savaş ne de herkesin ağzına geleni konuştuğu, karşısındakini hiçe saydığı bir ortam var. Süper Lig’de başta ‘4 Büyükler’ olmak üzere neredeyse her hafta bir kulüp başkanı hak mahrumiyeti cezası alıyor. Bank Asya’da bu yüzden ceza yiyen bir başkan yok. Bu sezon Altay Başkanı Ahmet Taşpınar 30 gün, Diyarbakır’ın eski Başkanı Çetin Sümer ise 6 ay hak mahrumiyeti aldılar. Taşpınar, kulübün yöneticisi Fikret Koç’un oğlu Ferhat Koç’a askerlikten kaçmak maksadıyla usulsüz lisans çıkartılması, Sümer de sahte belgelerle sözleşmelerde TFF’yi yanıltmaktan suçlu bulunmuştu.

Hakemler konusu...

Aynı şekilde bir de hakemler konusuna değinmek gerekiyor. Süper Lig’de maç yönetenler, Bank Asya’da da görev alıyor. Orada da futbolun doğasında olan hatalar yapılıyor. Ancak bu kadar bağrış-çağrış olmuyor.

Örneğin Beşiktaş-Karabük maçının olay hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu şampiyonluk mücadelesi veren haftanın en kritik karşılaşması Ordu-Mersin İdmanyurdu mücadelesinde düdük çalacak. Kimse de Abitoğlu ‘O maçı katletmişti, burada ne işi var?’ demiyor. İnsan bu örneklere bakınca “Acaba Bank Asya 1. Ligi’ni uzaylılar mı yönetiyor?” diye düşünmeden geçemiyor.

YORUM YAZ