MENÜ

Artık misyonu daha büyük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nihat Kahveci yıllar önce geldiği İspanya’da beklentilerin çok üzerine çıkıp, La Liga’ya Sociedad forması altında damgasını vurmuştu. Beşiktaş ile özdeşleşmiş milli yıldızdan sonra kalbi Sarı-Kırmızı olan Arda Turan da La Liga’nın yolunu tuttu. İki oyuncu arasındaki fark; Arda’dan daha formayı giyer giymez çok şey beklenmesi. Bayrampaşa’dan başlayan serüveninde Avrupa’nın futbol başkentlerinden Madrid’e demir atan yıldız futbolcunun Atletico’da omuzlarındaki yük büyük olacak. Arda’ya büyük önem veren Kırmızı-Beyazlılar ilk defa bir futbolcu için bu sezon Vicente Calderon’da tanıtım töreni düzenledi. Geldiği günden bu yana Arda’nın üzerine titreyen yönetim ve teknik direktör Manzano, yıldız oyuncuya bel bağlamış durumda. Polemikten hoşlanan İspanyol basını, Arda’ya hemen Real Madrid ve Barcelona ile ilgili tuzak sorular sorup, ağzından laf almaya çalışıyor. Ancak her iki takıma da büyük saygı duyduğunu söyleyen milli oyuncu bu sorulara esprili, akıl dolu ve oldukça olgun cevaplar veriyor. La Liga, Arda’ya uygun bir lig futbol tekniği ve oyun görüşü açısından onu çok zorlamayacaktır.
Geldiği günden bu yana Arda’nın hep neşeli olduğundan bahsediyoruz. Ancak belli ki, Galatasaray’dan kimsenin kendisini uğurlamamasına bir gönül kırgınlığı var. Tesis çalışanlarına kendilerine hediye ettiği plaketi evinin en önemli yerine asacağını söylemesi bu duygularının açığa vurulmuş şekli oluyor. Her fırsatta bir Galatasaray taraftarı olduğunu vurgulayan Arda’nın Sarı-Kırmızılı renklerle bağını hiç koparmayacağı aşikar.
Deniz etkisinden uzak Madrid’in 40 derecelik cehennem sıcağına rağmen Arda için tribünlere gelen 500 kadar taraftar, yönetimden Kun Agüero’dan gelen parayla yeni yıldızlar alınması yönünde istekte bulundu. Arda’nın kendilerine yetmeyeceğini düşünüyorlar. Bu noktadan sonra basın toplantısında “Atletico Madridliler’in daha göreceği çok şey var” esprisini yapan Arda’ya taraftarın yanlış düşündüğünü göstermek düşüyor. İspanyollar’ın “Türk Messi” benzetmesinde bulunduğu yıldız oyuncu da Atletico’nun yeni starı olma kapasitesi var.

YORUM YAZ