MENÜ

Baros yüzleri güldürdü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, Beşiktaş maçları varsa dünyalar da var. İşte bir yenisi de geldi çattı... Her ikisi de dönen topun altlarında yer alıyorlarlar ama olsun, bu takımlar varsa bizler de varız. Dün sabah Florya’ya gittim. Hava Lodos’tu ve bir hayli ısırgandı. Basın mensuplarına yarım saat çalışma izni verilmişti. Bu kısa zaman dilimi içinde, Galatasaray’ın neler yaptığını gözlemeye başladım. Önce ‘düşük yoğunlukta’, sonra ‘hız sürdürme’ ve daha sonra da ‘yüksek yoğunlukta’ çalışmalar sürüp gidiyordu.

Baros için dua edecek
Teknik Direktör Hagi ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu, bir yandan takımı izlerlerken, diğer bir gözü de fizyoterapist eşliğinde tek başına kale içinde çabukluk ve şut çalışması yapan Baros’taydı. Tecrübeli forvetin, hem yaptığı çabukluk hem de atılan toplara gayet güzel vuruşlarını dikkatle izleyen Hagi ve Tugay’ı gözlemledim. Her ikisinin yüzlerinde mutluluk tablosunun çizikleri vardı. Hagi’nin böyle bir maçta vurucu time ihtiyaç duyduğu kesin. Kendisi için bu tip futbolcu, her an skoru değiştirecek tipte olduğu için pazara kadar hep kafasında tilki gibi dolaşıp duracak Baros. Uykularını bile kaçıracak, belki de ‘iyi olsun’ diye dua bile edecek Çek futbolcu için. Hagi’nin diğer bir şansızlığı da geldiğinden beri Arda’dan yararlanamaması. Belki bu ikili takım içinde olsalardı, Rumen hocanın rahatlığı da artacaktı.

Kayseri’deki gibi oynarsa...

Burada aranacak tek şey, kendine güven, diri olmak, topla barışık olmak. Böylesine zorlu bir maçta kendisini ayakta tutma becerisini gösteren bazı futbolcular anahtar olur ve her istediğini yapma gücünü kendinde bulur. Galatasaray şayet Kayserispor karşısında oynadığı futbolu sergilerse, Beşiktaş’ı rahat bir şekilde yener gider ve bayramı geçte olsa kutlar.

YORUM YAZ