MENÜ

Yıllar sonra kupaya uzandı

Abone Ol Google News

Dün akşam bir kez daha gördük; performans her zaman eşittir kalite veya yetenek demek değildir. Enner Valencia geride kalan sezonun gol kralı oldu bildiğiniz gibi. Ama Valencia değilde Fenerbahçe'nin santraforu Mauro Icardi olsa büyük olasılıkla sezonun şampiyonu sarı lacivertliler olacaktı. İşte bu kadar önemli futbol takımlarının kadro mühendisliği.

İddia ediyorum, Valencia takım aidiyetiyle oynasa, oynayabilse ve Icardi'nin yeteneğinin yarısına sahip olsa Fenerbahçe dün akşam 5-0'lık bir üstünlükle ilk yarıyı kapatırdı Başakşehir karşısında. Öyle çok top ezdi ve öyle kolay pozisyonları heba etti ki, insan gözlerine inanamıyor gerçekten.

Haberin Devamı

İlk yarıda dikkatimi çeken bir diğer futbolcu da İrfan Can Kahvec'iydi. Bu seviyedeki bir futbolcu bu kadar mı geri gider, anlaşılır gibi değil. Neden, niçin kalitesine, beklentilere bu denli sırtını dönebilir "Yıldız" apoleti taşıyan bir futbolcu, anlamakta zorlanıyorum ne yazık ki.

Aslında deyim yerindeyse Fenerbahçe maça 1-0 galip başladı. Böylesi tek ayaklı maçlarda erken golü bulmak önemli bir avantajdır ve bu avantajı iyi bir oyun ve doğru taktikle çok iyi değerlendirdi Jorge Jesus ve öğrencileri.
Arda Güler biraz acele etmese, Batshuayi olmadık top kayıpları yapmasa, hele de 18'de Arda Güler'in yetenek ve akılla şekillenmiş ortasını asiste dönüştürübilse Valencia, ilk yarım saatte maç biterdi zaten.

Çok pas hatası ve top kayıplarına rağmen Batshuayi müthiş oynadı. İkinci goldeki soğukkanlılığı taktire şayan ama bu golde aslan payı Willian Arao'nundur bence.

Haberin Devamı

Hakemlerimiz baskı altında bu bir gerçek. Ama gene de Ali Palabıyık'ın Adanademirspor maçında Fenerbahçe'yi kıyım kıyım doğramasını baskıyla açıklayamayız

her halde. Tıpkı dün akşam 35'te Ömer Ali'nin Valencia'ya yaptığı net faulü atlayan Atilla Karaoğlan'ın bu hatasının "Baskı"yla izah edilemeyeceği gibi yani.

Arda Güler ilk yarıda resital yaptı resmen. Arao, Peres, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc, Batshuayi ise alkışlık bir performans sergilediler maçın genelinde.

Elbette büyük düş kırıklığı yaşattı taraftarına Süper Lig'de Fenerbahçe. Ama yıllar sonra Türkiye Kupası'nda şampiyon olmak da azımsanmayacak bir başarıdır bence.

YORUM YAZ