MENÜ

Yetki kimde?

Abone Ol Google News

Sayın Ersun Yanal, Antalyaspor maçından sonra mealen şöyle dedi: "Önümüzdeki sezon şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz, kendi bestemizi de kendimiz yapacağız."

Haberin Devamı

Çok büyük bir iddiada bulunuyor, tavizsiz şekilde hem de. Şüphesiz iddialı olacak, zaten olmalı da Fenerbahçe gibi bir kulüpte teknik direktörlük yapan insan.

Ancak kadronun kalite sorunu vardı geçtiğimiz sezonda bildiğiniz gibi ve biraz da bu nedenle sezonun önemli bir bölümünde küme düşmek potasında gezinip durdu Fenerbahçe. Dahası kalite sorunu bulunan bu kadrodaki en önemli oyunculardan Soldado veda etti, Skrtel'in durumu ise hala muamma.

Dolayısıyla yeni sezonda şampiyonluk şarkıları söyleyebilmenin olmazsa olmaz koşulu önemli takviyeler yapmaktır. Oysa UEFA'yla finansal fair play sorunu yaşıyor. Yani öyle her dilediği oyuncuyu almak da olası değil en azından şimdilik Fenerbahçe için.

İkincisi, gerekli takviyeleri yapabilmek adına fair play sorunu aşılsa bile kalite sorununu aşacak futbolcuların alınacağına kim karar verecek? Bir başka deyişle kadronun kalitesini yukarıya çekecek futbolcular konusunda son sözü söyleme hakkı kimin?

Haberin Devamı

Davul şu anda Sayın Ersun Yanal'ın boynunda. Ama görüldüğü kadarıyla hala Damien Comolli olası transferler için yurt dışında mesai yapıyor. Bu da tokmağın Fransız sportif direktörün elinde olduğunu kanıtlıyor. İyi de Sayın Comolli'nin geçen sezon yaptığı transferler tam bir düş kırıklığı yaşatmadı mı camiaya? Reyes'ten Ayew'e, Benzia'dan Slimani'ye aldığı paranın, kendilerine beslenen umudun karşılığına denk düşen performans ve sorumluluk sergileyen oldu mu?

Açık açık konuşalım; eğer Fenerbahçe, Sayın Yanal'ın iddia ettiği gibi yeni sezonda şampiyonluk şarkıları söyleyecekse, kadro kalitesindeki sorunun aşılması bir zorunluluk değil mi?

Peki ya takviyelerde son söz Sayın Comolli'deyse, bu sorunun aşılamayacağı da daha şimdiden belli değil mi?

Not: Gönlünüzce bir bayram geçirmenizi diliyorum tüm kalbimle.

YORUM YAZ