MENÜ

Yasak değil, rekabet!

Abone Ol Google News

2020 Avrupa Şampiyonası adına Arnavutluk'la oynadığımız gurup maçındaki ilk rendavumuzdan net bir skorla galibiyetle ayrıldık. Sayın Şenol Güneş ve öğrencileri büyük olasılıkla özgüven kazanmışlardır deplasmanda gelen bu 3 puanla.

Haberin Devamı

Maçı izleyenler görmüştür mutlaka, karşılaşma boyunca en dikkat çekici performansı Mahmut Tekdemir ile Okay Yokuşlu sergilediler. Elbette, bu tespitim Mert Günok, Merih Demiral, Kaan Ayhan, oyunda kaldığı sürece Emre Belözoğlu ve diğer futbolcularımızın istek ve sorumluca mücadelelerini küçümsediğim anlamına gelmez. Çünkü, hemen her futbolcumuz mücadelen ve sorumluluk almaktan kaçmadı, katkı sundu gücü ve yeteneği el verdikçe. Ancak Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu ve Hakan Çalhanoğlu'nun sonucu tayin edici performans ve iradelerinin altının çizilmesi gerektiğine inanlardanım ben.

Hiç şüphe yok ki, Mahmut, Okay ve Hakan'ın bu seviyelere ulaşan performanslarında en büyük etken üçünün de önemli futbolcuların yeraldığı takım ve liglerde rekabete girmesi ve rekabetin stres ve zorluk derecesinden yılmayan bir irade höstermeleridir kanımca.

Haberin Devamı

Demek ki, yabancı sayısının çokluğunun gençlerimizin gelişmesini engellediği bir şehir efsanesiymiş. Hayır, yanlış anlaşılmasın, bunu söylerken ülkemizde altyapıya gereken önemi verilmediğini inkar etmiyorum. Maalesef, ne yazık ki, altyapıya, eğitime hem de her alanda gereken önemi vermiyoruz yıllar yılıdır.

Ancak, bu eksik ve yanlışımızı yasaklar, sınırlamlar getirerek, çocuklarımızı rekabetten kaçırarak gideremeyiz her halde. Kaldı ki, genç futbolcularımız Hagi, Alex, Sosa, Roberto Carlos'tan zarar değil ancak iyi şeyler öğrenir her halde.

Açıkçası inancım odur ki, rekabetten değil ama yasaktan zarar gelir. Kaldı ki, akvaryumda yetiştirdiğiniz balık asla denizlerde ayakta kalamaz. Bu gerçeği de her kesten önce "Serbest Piyasa Ekonomisi"i savunanlar kabul etmek zorundadırlar.

YORUM YAZ