MENÜ

Yabancı kaleci şart mı?

Abone Ol Google News

Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Alexander Djiku, Umut Nayır, Dusan Tadiç. Fenerbahçe'nin şimdilik yeni sezon adına yaptığı takviyeler bu isimler. Umuyor ve diliyorumki Sayın İsmail Kartal'ın isteği ve önerileri doğrultusunda yapılmış olsun bu transferler.

Haberin Devamı

Bazılarının yaşları biraz ilerlemiş olsa da her biri başlı başına bir değer doğrusu. Hele Tadiç, Dzeko ve Szymanski.

İyi, güzel. Ama kadro zaten şişkindi, hepten şişti gördüğünüz gibi bu takviyelerle. 14 olması gereken yabancı sayısı bu gidişle 17, 18'i bulacak ki, başlı başına büyük bir sorun bekliyor Fenerbahçe'yi önümüzdeki günlerde kaçınılmaz şekilde.

Tabi, insanın aklına sorular takılıyor doğal olarak. Diego Rossi, Joao Pedro, Gustavo Henrique, Joshua King, hatta Willian Arao gibi yabancılarla yolları ayırmak sorunu nasıl çözülecek acaba? Yanılmıyorsam Rossi hariç, diğerleri Sayın Jesus'un isteği doğrultusunda yapılan transferler. Kulüplerin istikrara biraz önem vermesinin zamanı gelmedi mi, yada kulüplerimizin yol haritası ve kadro mühendisliği konusunda daha titiz davranması gerekmiyor mu artık?

Haberin Devamı

Bir soru da şudur: Sayın İsmail Kartal egosu şişkin oyunculardan oluşmuş bu geniş kadroya otoritesini kabul ettirebilecek mi acaba? Yeni sezonda İrfan Can Kahveci dahil bir çok futbolcu forma şansı bulmakta zorlanacaktır görünüşe göre. Sayın Kartal bu süreçte formayı en çok hak edeni oynatacak denli adil davranmaya özen gösterse bile, kenarda oturanları adil davrandığına ikna edebilecek mi acaba?

Bir diğer önemli konu da yabancı kaleci meselesi. Tamam, "Atanın ve tutanın" iyi olacak, her kesce kabul görmüş bu doğruya bu satırların yazarının da itirazı olamaz. Ancak, "Tutan" birinci sınıf kaleci de olsa eğer kanat bekleri yetersizse, hemen önündeki blok ve takım savunması sorunluysa ağzıyla kuş tutması bile sorun çıkmasını engelleyemez, takımının başarısını garantileyemez hiç bir kaleci.

Oysa, hem Altay hem de İrfan Can Eğribayat sınıf kalecilerdir. Savunmanın sağında ve solunda Ferdi Kadıoğlu, Oosterwolde, Luan Peres, Osayi Samuel, hatta Lincoln Henrique gibi kaliteli ayaklar oynayacak Fenerbahçe'de. Üstelik defans bloğuna güç ve akıl katacak kaliteye sahip Alexander Djiku gibi bir takviye yapıldı ve en az Djiko kadar takım savunmasına katkı sunacak Rodrigo Becao da var.

Bu durumda yabancı kaleci transferi biraz gereksiz ve lüks bir transfer olmayacak mı? Hele Altay Bayındır da kalacaksa. Fenerbahçe yaklaşık otuz küsur yıldır yabancı kaleci koymadı kaleye. En son yabancı kalecisi efsane Toni Schumacher'di Fenerbahçe'nin.

Daha net soralım o halde, bu durumda yabancı kaleci şart mı?

YORUM YAZ