MENÜ

Virajı dönemedik!

Abone Ol Google News

Bazı futbolcular takımlarındaki performansı milli takımlarda sergileyemiyor ne yazık ki. Bunun geçmişteki en tipik örneği Sayın Aykut Kocaman'dır her halde.

Haberin Devamı

Günümüzde ise bu durumun tartışılmaz örnekleri de Hakan Çalhanoğlu ve Mahmut Tekdemir galiba. İkisi de hiç bir milli maçta kendi takımlarındaki performansın yarısına ulaşamadılar maalesef şu ana kadar.

Dün akşam Konya'da eğer ilk yarıda öne geçemediysek, ana faktör bence Hakan ve Mahmut'un kapasitelerinin altında performans segileyerek yeterli ve gerekli katkıyı bir türlü yapamamasıydı. Zaten ikinci yarının başında o kadar büyük baskı yememizin nedeni de oyunun merkezindeki etkisizliğimiz, yani Hakan ve Mahmut'un etkisizliği, gerekli liderliği yapamamalarıydı.

Lucescu'nun kariyeri saygıyı hakediyor. Ama milli takımızdaki görevi boyunca yaptığı tercih ve öne çıkardığı taktikler konusunda ciddi çekincelerim var benim.

Bunun en önemli kanıtları Rumen hocanın performansı hayli gerilemiş oyunculardaki ısrarı ve ulusal havuzumuzdan yeterince yararlanaması olsa gerek.

Haberin Devamı

Maaldesef bu mağlubuyetle sadece 3 puan kaybetmedik. Ne yazık ki, Avrupa Uluslar Ligi'nde küme düştük bu yenilgiyle ve bundan böyle C gurubunda mücadele edeceğiz artık.

Şimdi soru şu; Acaba Sayın Lucescu değil de Samet Aybaba, Yılmaz Vural, Mustafa Denizli veya Aykut Kocaman, yani yerli bir teknik direktör ulusal takımımızın başında olsa, sonuç bundan daha iyi olmaz mıydı acaba?

YORUM YAZ