MENÜ

Tesadüf değil ki!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sayın Abdullah Avcı ve öğrencileri 2 sezondur şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. Bu sezon daha da ciddi hale getirdiler iddialarını. Açıkçası takdiri hak ediyorlar.

Ve lakin abartmaya da gerek yok bence. Çünkü 6. sezondur bu kulüpte görev yapıyor Sayın Avcı. Bu ülkede her kese nasip olmayacak bir avantaj bu.

Ancak gene de abartmamak lazım. Zira milyonlarca taraftarı bulunan kulüplerimizin hocalarına sunamadığı olanaklarla çalışıyor sonuçta Abdullah Hoca.

Bilinen şeydir; başarı tesadüfle yakalanamaz. Yani başarı adına gerekli olan çok şey mevcut zaten Başakşehir kulübünde. İstikrar, kaliteli ve geniş kadro, maddi ve manevi rahatlık hepsi mevcut bildiğiniz gibi.

Oynayanlar bir yana doğru dürüst oynama şansını bulamayan oyuncularının başına iyi bir hoca getirin Süper Lig’de şampiyonluğa oynar resmen…Mert Günok, Riad Bajıç, Napoeloni, İrfan Can, Egemen Korkmaz, Attamah, Mevlüt Erdinç, Tunay Torun, Gökhan İnler, Kerim Frei, Chedjou, Alparslan Erdem, Uğur Uçar, Cihan Yıldız, Manuel da Costa ve diğerleri…
Fenerbahçe ve Galatasaray’ın almak isteyip de alamadıkları futbolcuları çok rahat transfer edebilecek maddi güce sahip bu kulüp, unutmayalım lütfen.

Dahası da var elbette. Beş yıldızlı tesislerde çalışıyor, hak edişlerini zamanında alıyor futbolcular ve teknik heyettekiler. Yenildiklerinde otobüsleri taşlanmıyor, tesisleri basılmıyor, yöneticileri protesto edilmiyor. Basın ve taraftar baskısı yok, psikolojik olarak rahatlar anlayacağınız.

Ayrıca hafiften de kollanıyorlar sanki. Mesela 13. haftada Kayseri’deki maçta ev sahibi 1-0 önde maçı götürürken, Adebayor yan hakemin gözü önünde topu eliyle alıp götürüp golü yaptı ve golle yenilmekten kurtuldular. Keza arkadan hakeme hakaret eden Caner Erkin 6 maç ceza alırken aynı fiili hakemin yüzüne karşı gerçekleştiren Emre Belözoğlu sadece 1 maç ceza aldı.
Dolayısıyla Abdullah Avcı ve öğrencilerinin performansı alkışı hak ediyor bence de. Ama göklere çıkarılmaması koşuluyla tabi.

YORUM YAZ