MENÜ

Teknik direktör farkı!

Abone Ol Google News

Sayın Ersun Yanal'ın ilk onbiri, rakibi analizi ve böyle bir deplasmanda benimsenecek oyun anlayışı da dahil tüm tercihleri problemliydi bence bu akşam.

Haberin Devamı

Ozan Tufan'ın kırmızı kart görmesinde Ali Palabıyık'ın dolaylı katkısı var. Tamam, futbol temaslı oynanıyor. İyi de "Vur" demek "Öldür" demek değil ki. Ozan'a her fırsatta hayli sert fauller yaptılar başta Uğur Çiftçi olmak üzere rakibin değişik futbolcuları. Ve maalesef çoğu sarı kartı gerektiren bu faullere göz yumdu hakem.

Amma ve lakin Ozan Tufan'ı isyan noktasına getiren asıl sorumlu Ersun Ysnal'dır. Zira orta sahada tek başına kaldı ve "İmdat" çığlıklarına ses veren, yardıma koşan olmadı genelde.

Emre Belözoğlu elbet de saygıyı hakeden bir kariyere sahip. Ancak bu bilime burun kıvırmanın gerekçesi olamaz olmamalı da. Hem sakatlık hem de yaş probleminden dolayı aksıyor işte haftalardır, bu gerçeği her kesten önce Ersun Hoca görmeli ve kabullenmeli.

Açıkçası Sayın Yanal'ın dünkü maça doğru hazırlandığına, rakibi iyi analiz ettiğine ve doğru 11'le sahaya çıktığına inanmayanlardanım. Dün akşamki maçın sonucunu teknik direktörlük farkı belirledi anlayacağınız.

Haberin Devamı

İki elin parmaklarını aşan paslarla ancak orta sahaya gelen, ve bir yanda %60 lık topa sahip olduğu halde atak sonuçlandıramayan Fenerbahçe, diğer yandan üç, bilenedin dört pasla Altay'ın kalesinde pozisyona giren ve sonuç alan Sivasspor. Savunmada müthiş bir yardımlaşma, hücumda ise alkışlanacak bir uyum sergiledi evsahibi, hem de saygıyı hakeden bir şekilde.

Olsa olsa Sayın Ersun Yanal'ın yönettiği kadronun onda biriyle şekillenmiş Sivasspor'un futbolcuları her anlamda üstündü dünkü maçta. Bu da teknik direktörlük farkının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Bütün bunlar da teknik direktörlerin oyun anlayışlarına, benimsedikleri şablona uygun bir oyuncu gurubunu bir araya getirmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize işte.

Ďeniz Türüç ve Ferdi Kadıoğlu'nun bu kadar uzun süre yoksayılmasının gereksizliğini de elbette.

YORUM YAZ