MENÜ

Teknik direktör!

Abone Ol Google News

Teknik direktörün ne denli önemli olduğunun çok kişi farkında değil maalesef.

Haberin Devamı

Avrupa'nin en prestijli liglerinin en köklü ve büyük kulüpleri ortalama olarak bir milyar Euro'luk maliyetle kadro oluşturuyor. Ama yetinmiyor, gene ortalama olarak 10 milyon Euro'luk maliyetle teknik direktör getiriyorlar bu kaliteli kadronun başına.

Bunun tek anlamı var; en kaliteli orkestralar bile maastresoz asla potansiyelini ortaya çıkaramaz.

Futbol bir takım oyunudur. Bir bağlamanın bile ortalama olarak 7 teli var. Peki, akortsuz olmayacağına göre akortu kim yapacak?

İşte bir takımın akortunu yapan da teknik direktörden başkası değildir.

Dolayısıyla nasil ki, çok kaliteli bir enstrüman bile olmadı akortsuz olarak sadece kakafoniye yol açıyorsa, ehil olmayan bir teknik direktörün yönettiği kaliteli kadro da maalesef sadece kakafoniyi sergiler.

Yürekten inandığım ve yıllardan beri savunduğum gerçek şudur; bir takımın başarı ve başarısızlığının İlk sorumlusu başkan ve arkadaşları, ikinci sorumlusu da teknik direktördür.

Haberin Devamı

Dolayısıyla, olası kötü sonuçların ardından en son suçlanacaklar futbolculardır.

O halde Erol Bulut'u göreve getiren irade Sayın Ali Koç olduğuna göre ilk sorumlu odur, ikinci sorumlu da Sayın Erol Bulut'tur şu andaki ümit törpüleyen fotoğrafın.

Şunu söylemeye çalışıyorum, kadro ne kadar kaliteli olursa olsun eğer teknik direktör ehil değilse düş kırıklığı nanik yapar her fırsatta.

Tanrı aşkına bir kez olsun önüne gelene çuvaldızla saldıran Erol Bulut'un kendisine iğne bağırdığına tanık oldunuz mu?

YORUM YAZ