MENÜ

Tanıyı doğru koymalı

Abone Ol Google News

Liberalizmin ideal bir sistem olduğuna inanmaz bu satırların yazarı. Zaten ideali bulmak da öyle kolay değil.

Haberin Devamı

Sonuçta her ülke bir sistem benimsiyor ve onunla kalkınmaya, büyümeye çalışıyor ve o sistemle halkını mutlu edeceğine inanıyor.

Bu girişi yapmamın nedeni Türkiye ulusal takımının yarattığı büyük düş kırıklığından sonra dillendirilen kimi görüşlerdir.

Bunların en başında da yaşanılan hezimetin nedeni olarak yabancı futbolcu sayısının gösterilmesidir.

Oysa biz ülke olarak Serbest Piyasa Ekonomisini tercih etmişiz. Dolayısıyla, sistemin gereklerini her alanda uygulamak zorundayız.

Bu sistemin özü de en kestirme şekliyle serbest rekabettir. Ama gerçekten gereklerini yerine getirmek koşuluyla çok ülke bu sistemle her alanda hayli mesafe kat etmiştir.

Bizim ülkemizde sistemin gereklerinin yerine getirildiğinden hiç ama hiç emin değilim.

Ülkemizde yabancı futbolcu yasağı esnetildikçe futbolcumuzun daha geliştiğine inananlardanım. Yeter ki getirilen yabancı futbolcu bu transferi hak edecek kalitede olsun. Maalesef bizim kulüplerimiz (istisnalar dışında) yaşı hayli ilerlemiş, Avrupa'daki piyasası dibe vurmuş yabancıları normal değerinin iki üç katı paralarla transfer ediyorlar.

Haberin Devamı

Dolayısıyla işi menajerlere bırakınca kulüp ve ülke ekonomisine yük haline dönüşüyor yabancı futbolcu olayı.

Avrupa'nın büyük liglerinde yabancı futbolcu yasağı yok, sadece belli kriterler var. Yani sistemin gereğini yapıyorlar sistemi dejenere etmiyorlar.

Uluslararası başarılar yakalamak istiyorsanız yarıştığınız rakiplere göre gardınızı almak zorundasınız. Akvaryumda yetişen balık deryada ayakta kalamaz.

Türkiye'deki yabancı oyuncuyla yarışamayan futbolcumuz bizi Avrupa'da güçlü şekilde temsil edebilir mi?

Kulüp altyapılarının güçlendirilmesi için gerekli olan yabancı sınırlaması değil, ehil olan eğiticiyle doğru düşünce ve planlamadır.

Açık konuşalım, doğru tanıyı koymazsak yanlış tedavi yapmaya başlarız, bu da bizi esenliğe çıkarmaz.

YORUM YAZ