MENÜ

Sorun Cocu'dur!

Abone Ol Google News

Frey de Fenerbahçe’nin futbolcusu değil bana sorarsanız. Ama hiç olmazsa sahada kaldığı sürenin tamamında koşuyor, soluksuz kalırcasına rakibi bozuyor. Peki, bu Reyes aşkı nedir, Phillip Cocu neden bu kadar ısrar ediyor Meksikalı’da?

Haberin Devamı

Tamam, İsviçreli gol attı nihayet. Ama yine de 1,5 kişi eksik oynuyor Fenerbahçe Reyes ve Frey’den ötürü. Unutmuş değilim, her futbolcu aynı zamanda iyi bir koşucu olmalıdır. Fakat koşmak değil, boğuşmak değil asli görevi bir futbolcunun.

Sadece kadro kalitesiyle izah edilemez herhalde Fenerbahçe’nin az pozisyona girip de çok pozisyon vermesi. Mesela karşılaşmanın ilk 30 dakikasında sadece Slimani’nin cılız şutu var rakip kaleye Sarı Lacivertliler adına. Nitekim, geçen hafta oynadıkları Sivasspor maçının büyük bölümü geride kalırken rakibin 13 şutuna karşılık sadece 3 şut çekebilmişti sarı lacivertliler.

Unutmayalım, futbol takım oyunudur. Dişlilerden biri bile aksarsa, iş rayından çıkar. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin ana sorunu kadro kalitesinden ziyade teknik direktör yetersizliğidir kanımca.

Haberin Devamı

Kenar yönetiminin aczinin bu bkadar sırıtmasına rağmen skor 0-2’den 2-2’ye geliyorsa deplasmanda, kadro o kadar da kötü değil demek ki.

Çünkü canı çıkıyor koşmaktan, rakiple boğuşmaktan Sarı Lacivertlilerin.

Biliyorum Alex’i, Anelka’sı, Pier van Hoojdonk’u yok Fenerbahçe’nin. Ama Benzia, Jailson, Eljif ve hatta Valbuena’sı var elinin altında Phillip Cocu’nun ve hiç de küçümsenecek türden değil yeteneği ve tekniği bu futbolcuların.

Demem o ki, ana sorunu kadronun kalitesi değil, Phillip Cocu’dur Fenerbahçe’nin. Kabul etmek zor belki, ama gerçek budur ne yazık ki. Takım 0-2’den geriye dönmüş ve skoru eşitlemiş ama Sayın Cocu oyundan Slimani ile Benzia’yı alıyor. Bilmiyorum, başka söze gerek var mı artık?

YORUM YAZ