MENÜ

Saygı Duymak Lazım

Abone Ol Google News

Yaklaşık üç aydır maç yapmadılar. Ve bu karşılaşmaya da hazırlık maçı oynamadan çıktılar. Maç kondisyonu, adale sertleşmesi, covid 19 paranoyasıyla yakalarına yapışan endişe...Yani hiçte normal bir psikolojiyle sahaya çıkamadı futbolcular. Dolayısıyla skor ve sonuçtan bağımsız olarak tüm futbolculara saygı duymak lazım bence.

Haberin Devamı

Üstelik Fenderbahçe seyircisiz ve "Emanetçi" hocayla sahaya çıktı dün akşam. Dolu tribünler önünde oynamak her takım için avantaj, bu bir gerçek. Ama bu sezonki Fenerbahçe için seyircili maç oynamak adeta hayati hale gelmişti buda bir başka gerçek.

Bu kadar olumsuzluk yetmezmiş gibi daha 14.dakikada (biraz ağır kararla) Ozan Tufan gibi önemli oyuncusu da kırmızı kart görünce ritim yakalamakta zorlandı sarı lacivertli takım.

Şüphesiz oyuncu değişiklikleri yapılmadan önce bu görüntünün oluşmasında Mevlüt ve Mehmet Ekici'nin yeterince sorumluluk almaması da başka bir etkendi. Aslında gene de daha ilk yarıda öne geçebilecek şanslar yakaladı ama bu kez de direklere ve kaleci Lung'a takıldı evsahibi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki "Belalı"larından biri de Kayserispor'dur. Bu yıllardır böyle. İki takımın puan cetvelindeki yerleri de futbolcuların motivasyonunu etkiliyor kaçınılmaz olarak. Misafir takım ligde kalmak savaşı veriyor. Doğal olarak daha maçın ilk çeyreğinde eksik kalmış Fenerbahçe'ye oranla daha dikkatli ve istekli oynadı. Mensah da kumaşına yakışan şekilde frikiği kullanınca maçın genelinde iyi oynayan Altay bile bir şey yapamadı.

Fenerbahçe'nin kenar yönetimi iyi bir sınav veremedi bence. Uzun süre çaresizce izlediler takımı. İlk oyuncu değişikliğine 70.dakikadan sonra gitmek, böyle formalite bir maçta gençleri yok saymak hiç yakışmadı.

Nitekim Emre Belözoğlu oyuna girince Fenerbahçe kendine geldi. Maçın en iyilerinden Gustavo ve Emre'nin kaliteleri ve Vedat'ın enerjisi devreye girince Fenerbahçe genelinde zorlandığı maçı 3 puanla tamaladı.

YORUM YAZ