MENÜ

Şapka çıkaralım!

Abone Ol Google News

Sayın Aykut Kocaman ve Sayın Samet Aybaba...İkisi de dönemlerinin kalburüstü futbolcularıydı ve hatta sembol haline gelmişlerdi futbol oynadıkları yıllarda biri Fenerbahçe diğeri Beşiktaş adına.

Haberin Devamı

Aykut kocaman da Samet Aybaba da teknik direktörlük adına şapka çıkarmamızı gerektiren performanslar sergiliyorlar yıllardır. Ama lobileri olmadığı için maalesef önem ve değerleri yeterince anlaşılamıyor.

Sayın Kocaman'ın önerdiği futbol anlayışı 2018 Dünya Kupası'nda başat hale geldi, hemen her maçta birlikte izledik ve gördük.

Türk futbolunun en önemli zaafiyeti olan altyapıdan oyuncu kazanmak, oynatmak ve marka haline getirmek konusunda ise 1 numaradır Samet Aybaba tartışmasız şekilde bana göre. 19 yaşındaki Burak'a bile formayı veren bir hocaya gel de saygı duyma Tanrı aşkına.

İşte dün akşam haftanın finalini bu güzide tenik adamların takımları yaptı. Harun Tekin'i Fenerbahçe'ye verdi Bursaspor ve önce Okan Kocuk, o olmadığında da ağlamadan, sızlamadan Muammed Şengezer'i kakeye koydu Sayın Aybaba. İki kaleci de her oynadıklarında kendilerine güvenen hocalarını mahçup etmediler şu ana kadar gördüğünüz gibi.

Haberin Devamı

Ya 34'lük Serkan Kırıntılı'nın pırıltılı performansına ne diyeceksiniz! Bu Serkan'ı Fenerbahçe'ye transfer etmişti zamanında bildiğiniz gibi Sayın Kocaman. Ne kadar haklıymış, öyle değil mi?

Mücadele, pozizyon, penaltı, heyacan...Ne arasan vardı dün akşam. İki kalecinin önemli kurtarışları ise zaten hafızalarınızdadır.

Halis Özkahya pek beğendiğim bir hakem değil, ama 76'da iptal ettiği Bursaspor golünde yerden göğe kadar haklıydı. Tıpkı aldatmadan Mustapha Yatabare'ye çıkardığı sarı kartta olduğu gibi.

Gol yoktu, dün akşam, ama onun dışında futbola dair özlediğimiz ne varsa herşey vardı. E, o kadarcık kusur kadı kıxında da olur, öğle değil mi?

YORUM YAZ