MENÜ

Sağlık olsun!

Abone Ol Google News

Tempolu başladı maç. İlk köşe vuruşunu kazanan, ilk tehlikeyi yaratan da Fenerbahçe oldu. Neustadter iyi niyetli, ama yetenekleri sınırlı. Dolayısıyla topu oyuna sokmakta, oyunun defanstan kurulmasına katkı sunmakta yetersiz kalıyor. Valbuena artık bu tür maçları kaldıracak fizikgüçe sahip deği. Her üç ikili mücadelenin ikisinde yerde kalıyor, akan oyunda elfreni oluyor. 20’de Eljif Elmas’ın pası klastı, ama Isla klas vuramadı. 21’de Alper de Isla’ya özenince öne geçmek kısmet olmadı tabi.

Haberin Devamı

E, karşınızdaki takım Benfica. Valbuena’nın kanadındaki zaafı çözmekte gecikmedi. Nitekim 27’de golü de Fransız’ın yere düşmesi sonucunda buldu. O an o kanatta Barış Alıcı oynasa biraz zor öyle bir şans yakalardı Rui Vitoria’nın öğrencileri.

Futbolda şansın da önemli rolü var. Eljif Elmas’ın 31’deki müthiş vuruşu sonuçsuz kalır mıydı eğer o faktör yanında olsa Fenerbahçe’nin?

Ancak gol üretmek sadece şansa a bağlanamaz her halde. Organizasyon sorununuzu aşamıyorsanız önce kendinizi sorgulamanız gerekir. Baş role çıkması gereken (Valbuena, Ayev, Giuliano, Alper) futbolcularınız işbirliğini gerçekleştiremiyorsa ve haylice aksıyorlarsa şans size ne yapsın. Misal, 45’te Hasan Ali ile Ayev bu işbirliği için gerekeni yapınca Alper Potuk şık bir golle beraberliği sağladı gördüğünüz gibi.

Haberin Devamı

Gole değil, gollere ihtiyaç varken Phillip Cocu’nun ikinci yarıya (koca ilk yarı boyunca aksayan) Valbuena’nın yerine Barış Alıcı’yla başlamamasını kendisine yakıştıramadım. Bu namüsait koşullarda kanatta oynayacak (Dirar, Alper ve Barış gibi) oyuncular var gene de çok şükür. Ama gol sorunun çözecek santrafor yok işte. E, bu yoklukta Ayev’i bu kadar uzun süre kanatta oynatacağına en ileriye atsan ne olur yani benim güzel hocam.

Sağlık olsun. Bu kadar sorunlu bir süreçte, bu denli eli kolu bağlıyken Başkan ve teknik direktörün Benfica’ya elendi sonuçta Fenerbahçe. İnancım odur ki, her şey daha güzel olacak bu idari ve teknik yönetimle önümüzdeki sezonlarda. Yeter ki, gereken sabrı göstersin cakia ve taraftar.

YORUM YAZ