MENÜ

Pereira şaşırtıyor!

Abone Ol Google News

Vitor Pereira artık iyiden iyiye şaşırtıyor beni. Bilgisine saygım var ama bilimle inatlaşmakta ısrar etmesi karşısında şaşkınım ve olup bitene inanamıyorum.

Haberin Devamı

Tamam, başarılı olacağınıza inandığınız bir sistem olabilir. O sistemde belli bir süre ısrar etmek de hakkınız, amenna.

İyi de eğer elinizdeki kadro inandığınız sistemin gereğini yapamıyorsa, bunu da aylardır segilediği performansıyla bas bas bağırıyorsa şapkanızı önünüze koyup düşünmek ve gereksiz ısrarınızdan vazgeçeceksiniz. Aksini yapmakta ısrar ederseniz aldığınız eğitim ve kariyerinize haksızlık yaparsınız, "Sınıf" bir teknik direktör olduğunuz hakkında soru işaretlerine yol açarsınız.

Royal Antwerp takımı Belçika'nın sıradan bir takımı. Geçen hafta Belçika Ligi'nde küme düşmen

meye oynayan takımı Zulte Waragem'e yenilmekten kurtulamadı. Ve takım en değerli ve önemli futbolcusu Radja Nainggololan'dan yoksun olarak çıktığı maça deyim yerindeyse galibiyeti kaçıran taraf olarak ayrılıyor Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan.

Keza kadro değeriyle ikiye katlıyor Fenerbahçe bu Antwerp'nkini. Beğenmediğin Samatta ve Frey'i onlara göndermişsin üstelik. E, oynanan futbola bakıyorsunuz, Belçika'nın bu mütevazi takımı daha iyi Fenerbahçe'ye oranla dün akşamki maçta.

Haberin Devamı

O halde orta yerde tellal çağıran bir sorun var demektir. O sorun da Feberbahçe'nin bu kadroyla oynayamadığı, veya oynamakta zorlandığı bir sistemde ısrar etmekten başka birşey değil.

Sınıf teknik direktörler bilimle inatlaşmaz, kadrosunun özellikleriyle galabe çalamayan bir sistemi ısrarla o kadroya dayatmaz. Bu sistemde ısrar etmese veya başında bulunduğu kadronun özelliklerine daha uygun bir sistemle yola devam etmeyi benimsese Fenerbahçe hem Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını kaybetmezdi hem de bu Royal Antwerp'i dün akşam puansız uğurlardı Belçika'ya.

YORUM YAZ