MENÜ

Öğretmensiz sınıf gibi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maçın genelinde hem oynadığı futbol hem de pozisyon ve tehlike yaratmak adına Adana Demirspor'un gerisinde kaldı. Maalesef birbirini ezberlemiş futbolcu gurubu görüntüsü vermiyor sarı lacivertliler ve "Takım" hüviyetine bürünemiyorlar.

Haberin Devamı

Kadro seçimi ve görev paylaşımı sorunlu geldi bana. Gökhan İnler'in attığı golde Crespo sahada yer almış olsa büyük ihtimalle o vuruşu yaptırmazdı Gökhan'a. Ya Mert Hakan ya da Miha Zajc o anda mendirek olabilirdi veya olmalıydılar da bana göre.

Pelkas çok gerilemiş. Zeki Hoca'nın Yunanlı futbolcunun yerine Ferdi Kadıoğlu'nu Novak'ın önünde oynatması daha isabetli bir seçim olurdu kanımca. Valencia uzun süreli bir sakatlık yaşadı. Yaşı ve maç eksiği büyük handikap. Dolayısıyla Ekvadorlu futbolcunun yerine Berisha veya Serdar Dursun tercihi daha yararlı olabilirdi pekala. Ama Zeki Hoca nedense bizim gibi düşünmemiş olacak ki Valencia'yı uzun süre sahada tuttu.

Tabi bunlar ayrıntı. Ana sorun başka bence. Zeki Hoca uzun yıllar özellikleriyle mi yoksa hatıra binayen mi teknik heyette yer alıyor. Lafı evelemeden söyleyelim; ikinci şık. Önder Karaveli'yle Beşiktaş'ın büründüğü pozitif görüntü ortada. Kişilik kazandı resmen siyah beyazlılar Önder Hoca'yla.

Haberin Devamı

Demekki kadro yetersizliği, futbolcu sorunu değil sorun. Doğru planlama, doğru organizyason ve kadro mühendisliğindeki yetersizliktir sorun.

Adana Demirspor'un kadro kalitesi Fenerbahçe'ninkiyle asla boy ölçüçemez her halde. Ama 37 yaşındaki Gökhan İnler'in takımı adına gösterdiği aidiyeti, sergilediği performansı, üstlendiği sorumluluğu dün akşam kaç Fenerbahçeli futbolcuda gördünüz. E, bu da teknik direktörün verdiği güven, tercihleriyle takımı adına yarattığı sinerjiyle ilgilidir her halde. Dolaysıyla yeri gelmişken sahaya sürdüğü 11, benimsettiği taktik ve aldığı sonuçtan ötürü Adana Demirspor'un teknik direktörü Vincenzo Montella'yı kutluyor ve alkışlıyorum. Şüphesiz bu hocayı tercih eden irade ve aklı da ayrıca kutlamak lazım.

Neresinden bakarsanız bakın, hem kulüp hem de takım akortsuz, hatta öğretmensiz sınıf gibi. Yazık, ne umdu ne buldu Fenerbahçe camiası.

YORUM YAZ